Baranyai drogterjesztőket, köztük három kamaszt vágtak hűvösre - Egy gimi környékén terítették a cuccot

2020. január 20. hétfő 13:54

Frissítve: 2020. január 20. hétfő 14:47

Baranyai drogterjesztőket, köztük három kamaszt vágtak hűvösre - Egy gimi környékén terítették a cuccot

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy hónapra két felnőtt és három kiskorú gyanúsított letartóztatását kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság közlése szerint a mohácsi gimnázium közvetlen közelében árulták a drogot.

 

 

A Pécsi Törvényszék közlése szerint az elsőrendű gyanúsított férfi az elmúlt egy évben a mohácsi gimnázium közvetlen környezetében marihuánát kínált eladásra két volt osztálytársának, továbbá 2019 szilveszterét megelőzően egy szintén baranyai kistelepülésen marihuánát és ecstasy tablettát adott el egy fiatalkorú helyi lakosnak.

Az elsőrendű gyanúsított az eladásra kínált és az általa is fogyasztott kábítószert - többek között - a fiatalkorú másodrendű gyanúsítottól szerezte be, aki pedig édesanyjától, a harmadrendű gyanúsítottól, és annak élettársától kapta a kábítószert értékesítési céllal.

A súlyos törvényi fenyegetettségre figyelemmel a bíróság szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének.

Arra is megalapozottan lehet következtetni, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával vagy tárgyi bizonyítási eszköz, elektronikus adat megsemmisítésével, elrejtésével a bizonyítást veszélyeztetnék.

Továbbá tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak maguk is kábítószer-fogyasztók, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta mind a négy gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész, az elsőrendű gyanúsított, a másodrendű gyanúsított és védője tudomásul vették a végzést, a harmadrendű gyanúsított és védője, illetve a negyedrendű terhelt fellebbezést jelentettek be a döntés ellen. Az első- és negyedrendű gyanúsítottak védői az ülésen nem voltak jelen. Mindezekre tekintettel a bíróság végzése csak a másodrendű terhelttel szemben végleges.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: pixabay.com