A Vince utcán fel, a Tettye utcán le - Biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás?

2022. szeptember 20. kedd 12:56

A Vince utcán fel, a Tettye utcán le - Biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás?

A munkások kedden felszerelték az egyelőre letakart új közlekedési  táblákat, s - mint azt tőlük megtudtuk - ha végeznek, szerdán már az új rend szerint lehet közlekedni a Tettye és a Vince utcákban. Kíváncsian várjuk, mit hoz a gyakorlatban a változtatás, kétségek azonban már most is vannak szép számmal. 

 

A változtatások lényege a következő: a Vince utca teljes hosszában felfelé, a Tettye utca a Cserző köztől lefelé lesz egyirányú, várhatóan szerdától. Előbbi utcában parkolni is lehet majd mindkét oldalon. 

Az nem vitás, hogy valamit kezdeni kellett a közlekedés rendjével az érintett területen,  hiszen például a Tettye utcában orosz rulettel ért fel az autózás, a parkoló kocsik miatt ugyanis két autó nem fért el egymás mellett, így valamelyiknek félre kellett húzódnia. 

A utca egy részében a gyalogosoknak sem egyszerű a helyzetük, a keskeny járda jelentős részét elfoglalják az autók, babakocsival ezért csakis az úttesten lehet közlekedni.

Ez utóbbi biztosan nem változtat az utca egyirányúsítása.  

Miképp az Tettye utcából a Búza tér felé kikanyarodás sem lesz egyszerűbb a reggeli csúcsforgalomban, sőt, miután várhatóan jóval többen lesznek kénytelenek erre jönni, a sor várhatóan még jobban feltorlódik, azaz tovább tart az utazás.

A Vince utca esetében pedig kérdés, meddig fogja bírni a díszburkolat a sokkal nagyobb forgalmat, továbbá az is, hogy miután az utca mindkét oldalán lehet majd parkolni, járda hiányában miként szökellenek majd a járókelők az autók között. 

A környéken lakók közül többen azt is mondták lapunknak, azért bosszúsak, mert a változtatást követően igen jelentős kerülőt kell tenniük, hogy eljussanak a lakásukig. 

Arra a kérdésünkre, hogy szerintük mi lett volna az igazi megoldás, azt mondták, legegyszerűbb lett volna a parkolás megtiltása, de abból "forradalom" lenne, viszont a behajtás engedélyhez kötése azonnal és fájdalommentesen enyhítené a környék kétség kívül óriási forgalmát.

 

 

 

 

 

M. B.