Vicze Csilla a bíróság szerint nem sértette meg Péterffy Attila becsületét

2021. november 22. hétfő 14:08

Vicze Csilla a bíróság szerint nem sértette meg Péterffy Attila becsületét

Nem jogerősen elutasította hétfőn a Pécsi Törvényszék Péterffy Attila Vicze Csilla elleni keresetét, a bíróság megállapítása szerint nem sértette meg Pécs polgármesterének jó hírnevét, becsületét a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője. A bíróság szerint megfelelt a valóságnak a 3 millió tonna fa elégetésére vonatkozó állítása.

 

A pervesztes félnek meg kell fizetnie az eljárás költségeit és az alperes ügyvédjének munkadíját. Vicze Csilla azt közölte, az összeget jótékony célra ajánlják fel, Péterffy Attila pedig azt, hogy szerint az ítélet indoklása "kreálmány" és fellebbezni fognak.

Ha ez utóbbi tényleg így lesz, akkor az eljárás másodfokon folytatódik majd. 

A bíróság megállapítása szerint Vicze Csilla kritikát fogalmazott meg Péterffy Attila, a Pécsi Hőerőmű élén végzett tevékenysége kapcsán, és nem állított valótlant akkor, amikor arról nyilatkozott, hogy Péterffy vezetése alatt közel három millió tonna fát égettek el a Pécsi Erőműben.

Az indoklás további részében a bíró kitért arra is, hogy a Péterffy Attilával szembeni  kritika nem lépte át a véleménynyilvánítás határait, így Péterffy becsületét és emberi méltóságát nem sértette meg Vicze Csilla.


 

 

EQM