Rendőrautónak ütközött egy ittas autós, aztán elszaladt

2022. október 20. csütörtök 11:20

Rendőrautónak ütközött egy ittas autós, aztán elszaladt

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetve, rendőrautónak ütközött gépkocsijával egy férfi Tata közelében, majd elmenekült a helyszínről - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. 

 

Szabálytalan sávváltás miatt ütközött neki egy járőrautónak egy férfi a Tatát Szomóddal összekötő úton szerdán, késő délután. A balesetet okozó sofőr ezután nagy sebességgel elhajtott a helyszínről - olvasható a közleményben.

A rendőrök követték a gépkocsit, ám amikor utolérték, a sofőr kiszállt és elszaladt. Nem sokkal később a rendőrök azonosították és megtalálták a férfit: a helyi lakos egy közeli fogadóban rejtőzött el, és egy szekrény alá bújt.

Kiderült, hogy a férfi ittas volt, amikor a balesetet okozta, emellett pedig egy bírósági és szabálysértési körözés is érvényben volt ellene. Ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A 41 éves férfi ellen az ittas járművezetés miatt eljárást kezdeményeztek, az általa elkövetett szabálysértések miatt pedig több eljárás is indult vele szemben, majd őrizetbe vették.

MTI