Újra több ezer szurkoló előtt játszhat a PMFC, tovább izmosodik a keret is

2020. július 24. péntek 16:53

Újra több ezer szurkoló előtt játszhat a PMFC, tovább izmosodik a keret is

Hosszú évek után ismét profi ligában, az NB II-ben játszhat a PMFC, ennek megfelelően nagy az érdeklődés az első hazai mérkőzés iránt. A pécsi klubnál baráti árat határoztak meg a jegyet illetően, mindössze egy ezresbe kerül a belépés. A tizenkilenc hazai meccsre szóló szezonbérletért pedig 12 ezer forintot kérnek.


A klub hagyományaihoz méltatlan alsóbb osztályú száműzetés után ismét profi ligában szerepelhet a PMFC. A másodosztályú tagság kapcsán újra fociláz alakult ki a városban, az augusztus 2-án, vasárnap este hét órakor kezdődő Dorog elleni szezonnyitó iránt olyanok is érdeklődnek, akik egyáltalán nem, vagy csak régen jártak Pamacs-meccsen.



Már a Kozármisleny elleni edzőmérkőzésre is viszonylag sokan voltak kíváncsiak, csaknem 800-an foglaltak helyet az újmecsekaljai stadionban. Az első NB II-es meccsen ennek a nézőszámnak a többszöröse várható, minden bizonnyal legalább 3-4000 ember előtt rúghatják majd a labdát a játékosok.

NB I-es játékosokkal is erősítettek

A PMFC-t a másodosztályban is Vas László vezetőedző irányítja, a játékosok tekintetében azonban jelentettek be változásokat. Már a csapattal készül Preklet Csaba hátvéd, aki legutóbb Tiszakécskén rúgta a labdát, valamint csatlakozott a pécsi kerethez az előző szezonban a Balmazújvárosban kölcsönben szereplő fiatal, gólérzékeny támadó, Óvári Zsolt. Szintén a védelmet erősíti a 27 éves Króner Martin, aki a Budafok csapatától érkezett Pécsre, illetve a csatárként bevethető Batizi-Pócsi Balázs is piros-feketékhez igazolt. A játékos szerepelt több NB II-es csapatban, valamint az első osztályban is bemutatkozhatott.
Péntek délelőtt jelentette be a pécsi klub, hogy a PMFC mezét ölti magára az NB I-es rutinnal rendelkező Bartha László. A komlói születésű futballista játszott a Ferencvárosban is, legutóbb Paksi FC-ben szerepelt.



A klubnál meglehetősen baráti áron árulják a belépőket és a szezonbérleteket. Vereby-Csethe Bence, a PMFC sajtófőnöke lapunk érdeklődésére elmondta, egy-egy hazai mérkőzésre ezer forintért kínálják a jegyeket, az összesen tizenkilenc meccsre, illetve a Magyar Kupa-mérkőzésekre szóló szezonbérletért 12 ezer forintot kérnek.

Összehasonlításként, a multiplex mozikba manapság nagyjából kétezerbe kerülnek a belépők. Mint megtudtuk, azok, akik a legutóbbi szezonban is bérletesek voltak, az új kiváltása esetén a koronavírus-járvány miatt elmaradt találkozók miatt kétezer forintos kedvezményt kapnak.

A 14 éven aluliak és a 65 éven felüliek továbbra is ingyenesen mehetnek be a stadionba, változás azonban, hogy az augusztus elején rajtoló szezonban már egy úgynevezett regisztrációs jegyet kell kiváltaniuk, amely azonban nem kerül pénzbe. Az érintett korosztály számára is kiváltható bérlet, ennek ára ezer forint. A belépők a klub székházában elővételben is megvásárolhatók, az árusítás a jövő hét elején kezdődik.



A PMFC sajtófőnöke kérdésünkre közölte, a drukkereket a hazai mérkőzéseken összesen négy büféből szolgálják majd ki. Leginkább persze jó focit szeretnének kínálni a mérkőzéseken.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva (archív)