Még mindig vonzó a magyar kispad: igazi világsztár, Trapattoni is bejelentkezett Bánki Eriknél

2017. október 21. szombat 17:26

Még mindig vonzó a magyar kispad: igazi világsztár, Trapattoni is bejelentkezett Bánki Eriknél

Az MLSZ elnökségi tagja, Bánki Erik a szegedma.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy Giovanni Trapattoni menedzserétől kapott levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk. 


A 78 esztendős olasz szakember hétszer nyert olasz bajnokságot, egyszer UEFA Kupát és Bundesligát. Most pedig szívesen lenne nemzeti tizenegyünk kapitánya.

A szegedma.hu Bánki Erikkel, az MLSZ elnökségének tagjával készített interjút, amelyben többek között arról is szó esett, melyik világsztár edző jelentkezett be a magyar válogatott kispadjára.

- Legnagyobb meglepetésemre Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk - kezdte Bánki, majd arról beszélt, hogy vagy a Dárdai Pállal elkezdett vonal, vagy a tapasztalt külföldi szál mellett döntenek.

- Vagy ezt a fiatal vonalat nyomjuk tovább, amire vannak alkalmas jelöltek, így Lőw Zsolt, vagy az a Szabics Imre, aki játékosként mindent látott már a futballból, aki jól is dolgozott Pali stábjában. Vagy hozunk egy külföldi, tapasztalt szakvezetőt. Ha az utóbbi érvényesülne, én akkor is azt támogatnám, hogy a stábban ne külföldiek, hanem ezek a tehetséges magyarok kapjanak helyek.


Ekkor van esély arra, hogy egy következő kapitányváltáskor, teszem azt egy sikeres Európa-bajnoki szereplés után, jöhessenek olyan magyar edzők, akik szövetségi kapitányként is kipróbálhassák magukat.

A mohácsi politikus néhány napja a Digisport egyik műsorában is beszélt a kapitányváltásról. Kifejtette, a portugál szakember, Sousa ugyan megtisztelőnek tartja a feladatot, azonban ő kifejezetten klubedzőnek tartja magát.

Hozzátette, tudomása szerint a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert, jelenleg a Dunaszerdahely együttesét irányító Marco Rossival is történtek már egyeztetések, de több más tréner is szóba került.

Megjegyezte, véleménye szerint a Bernd Storck távozását követően megüresedett posztra vagy egy tapasztalt edző - ebben az esetben külföldi -, vagy egy tehetséges fiatal magyar tréner érkezését várná.

Hozzátette, nem szabad kapkodni, így ha nem sikerül a következő néhány napban megtalálni az új szövetségi kapitányt, akkor ideiglenes szakember irányítja majd a válogatottat a Luxemburg és Costa Rica elleni novemberi felkészülési mérkőzéseken - ez utóbbi így is történt, Szélesi Zoltánt bízták meg a két meccsen a nemzeti csapat vezetésével.

EQM - Fotó: Facebook