Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul Baranyában

2023. november 28. kedd 15:43

Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul Baranyában

Alapfokú játékvezetői tanfolyam indul Baranya vármeegyében december 6-i kezdettel. Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága támogatja azon egyesületeket, amelyek keretéből legalább két, 20 éven felüli focista sikeres játékvezetői vizsgát tesz.

 

 


A képzési napok tervezetten szerdánként lesznek, az ajánlásnak megfelelő módon, személyes, illetve online alkalmak formájában (hibrid oktatás).

A tervezett vizsga: 2024 március 8. (péntek)

A PROGRAM SORÁN MEGSZEREZHETŐ KOMPETENCIÁK

A hallgató sajátítsa el, majd a gyakorlatban legyen képes alkalmazni a labdarúgás játékszabályait (1-17. szabály) és az egyéb (FIFA, UEFA és MLSZ és regionális labdarúgó szövetségek által kiadott) útmutatásokat. A labdarúgás játékszabályainak (1-17. szabály) és az egyéb (FIFA, UEFA és MLSZ és regionális labdarúgó szövetségek által kiadott) útmutatásoknak és elméleti ismereteknek az elsajátítása után a hallgató képessé válik azok elméleti és gyakorlati alkalmazására, hasznosítására és a labdarúgó mérkőzések levezetésére.

AZ ELŐZETESEN MEGSZERZETT TUDÁS ELISMERÉSÉNEK MÓDJA

Az előzetesen labdarúgás, vagy bármely más sportágban megszerzett ismeretek a játékvezetés speciális ismeret anyagát nem pótolhatják, ezért semminemű felmentés az órák látogatása alól nem lehetséges. Az előzetes tudásfelmérés a differeniciált foglalkoztatásra ad lehetőséget. Az előzetes tudásfelmérésre a hallgató nyilatkozata alapján, a tanfolyam megkezdése előtt kerül sor, amely ingyenes szolgáltatás.

Részvételi feltételek:

betöltött 14. életév
erkölcsi bizonyítvány
a tanfolyam díjának befizetése
a tanfolyam foglalkozásainak 70%-án kötelező a részvétel
fizikai teszt feltétele az érvényes sportorvosi igazolás

A tanfolyam díja magában foglalja a képzés díját, a vizsgadíjakat, A labdarúgás játékszabályai című könyvet, a képzés elvégzését igazoló okmányt, és egy játékvezetői kártyát.

8.000 Ft+ÁFA, azaz bruttó 10.160 Ft - Nappali tagozatos diákok részére
10.000 Ft+ÁFA, azaz bruttó 12.700 Ft- Felnőttek részére"

- Az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága támogatja azon egyesületeket, amelyek keretéből legalább két, 20 éven felüli focista sikeres játékvezetői vizsgát tesz. A támogatás mértéke 30 ezer forint értékű sporteszköz, vagy sportfelszerelés.

- Labdarúgók ösztönzése: Az MLSZ BVI támogatja azokat az aktív, 20 esztendősnél idősebb játékosokat, akik jelentkeznek a tanfolyamra és azt sikeresen elvégzik. A támogatás mértéke 20 ezer forint értékű sportfelszerelés.

 

 

 

Forrás: baranya.mlsz.hu