Aki kihívta McGregort: mohácsi harcos, Jankovics Róbert állna ki az ír világsztárral - Videók!

2017. október 16. hétfő 07:03

Aki kihívta McGregort: mohácsi harcos, Jankovics Róbert állna ki az ír világsztárral - Videók!

Alighogy vereséget szenvedett az évszázad mérkőzésén Conor McGregor Floyd Mayweather-el szemben, máris újabb kihívója akadt, nem is akárki. A mohácsi Jankovics Róbert saját videómegosztó és közösségi oldalán tette közzé azt a videót, ahol őszintén és teljesen komolyan szólította meg az ír világsztárt. A videót azóta csaknem 120 ezren nézték meg.  

A 42 éves Jankovics Róbert hisz az álmaiban, saját bevallása szerint addig nem nyugszik, amíg nem jön létre ez a mérkőzés kettejük között.

 

Kihívom Conor McGregort!

Az első videót azóta újabb kettő követte, s többek között arra is fény derül, miért nem angolul szólalt meg.

A válasz egyszerű: nem beszéli a nyelvet és kész.

A kihívó könyvet is írna, Az ember, aki ellen nem mert kiállni McGregor címmel, sőt még meg is filmesíteni különleges történetét.

A mohácsi harcost Németországban sikerült elérnünk, ahol évek óta dolgozik.

- Annak idején, Mohácson a szakközépiskolában elég sok nézeteltérésem akadt, többször megvertek, ennek hatására kezdtem el 1990-ben a küzdősportokkal foglalkozni. Első edzőm Kalapos Zoltán volt, bár ekkor még nem gondoltam komolyan ezt az egészet, néha jártam edzésre, néha nem. Versenyszerűen 2000-ben kezdtem Thai-boxolni, s ugyan az első versenyen kikaptam, a másodikon már technikai KO-val győztem és megkaptam a legtechnikásabb versenyzői díjat is. 2001-ben magyar bajnok lettem, 2002-ben egy nemzetközi versenyre is kijutottam, ahol nem jelent meg az ellenfelem. Ezen a ponton besokalltam és leálltam a versenyzéssel.

Egy év múlva belekóstolt az edzősködésbe is, bár voltak tehetséges tanítványai, szponzorok nélkül pár hónap után ennek is vége lett.

Mayweather legyőzte McGregort

A profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja, Floyd Mayweather az augusztus végén rendezett, történelminek beharangozott összecsapás tizedik menetében technikai KO-val legyőzte a ketrecharcos-legenda Conor McGregort, az év egyik legjobban várt sporteseményén.
Az ökölvívás szabályai szerint, Las Vegasban rendezett nagyváltósúlyú összecsapáson a tizedik menet közepén Mayweather egy hatalmas ütéssel megrendítette McGregort, akiben ez benne is maradt, az amerikai pedig elkezdte folyamatosan ütni az írt, aki már nem tudott védekezni, ezért a bíró véget vetett a találkozónak.

- Ezek után biztonsági őrként elkezdtem az éjszakában dolgozni és végleg befejeztem a sportot. Egy rosszul elsült verekedés miatt 2010-ben börtönbe kerültem. Szabadulás után nem találtam a helyem, sokat ittam és sodródtam az árral, majd 2013-ban úgy döntöttem, hogy újra megpróbálom a sportot. Mohácson kezdtem edzeni, és még ebben az évben egy mohácsi gálán, saját súlycsoportomban mindenkit legyőztem.

Két évvel korábban már a Bólyi Cápáknál edzett, amikor elindult az amatőr világbajnokságon, ahonnan bronzéremmel tért haza. Pár hónappal később utolsó mérkőzésén is győzelmet szerzett.

- Adódott egy külföldi lehetőség, így már két éve Németországban dolgozom.

Sziasztok ti...

Most egy olyan dolgot szeretnék megvalósítani, amit még senki, megküzdeni McGregorral.

 

Hogy miért pont vele? Mert ő a legjobb.

McGregor hol vagy?

A célom, hogy eljussanak az üzenetek hozzá, nem érdekel, hogy a negatív emberek mit gondolnak rólam.

 

Erdélyi Bianka - Fotók: Facebook