Rendkívüli közgyűlést tartanak ma a pécsi gyermeksürgősségi központ ügyében

2018. július 12. csütörtök 10:34

Frissítve: 2018. július 12. csütörtök 18:41

Rendkívüli közgyűlést tartanak ma a pécsi gyermeksürgősségi központ ügyében

Frissítve: a közgyűlés egyhangúan megszavazta a módosítást. Szabadságuk megszakítására kérte Őri László alpolgármester a pécsi képviselőket azért, hogy ma rendkívüli közgyűlésen mozdíthassák elő a gyermeksürgősségi központ kialakításának ügyét. Kiderült ugyanis, hogy a helyi építési szabályzat módosítására van szükség a már elkészült kiviteli tervek engedélyeztetéséhez.

 


Még tavaly határozott úgy a kormány, hogy 14 milliárd forintból fejlesztik a gyermeksürgősségi ellátást, a nagy régióközpontokban összesen öt centrumot alakítanak ki, köztük Pécsett is.

A baranyai megyeszékhelyen 1,4 milliárd forintból valósulnak meg beruházások: létrejön egy 700-800 négyzetméteres új központ, 1000-1100 négyzetméternyi klinikarészt pedig teljesen felújítanak. A felújítások mellett komoly eszköz- és műszerbeszerzés is kezdődik, valamint szakmai továbbképzéseket is tartanak a program során.


- A gyermeksürgősségi ellátás fejlesztése Pécs mellett az ország további öt városában zajlik, az eljárás számos eleme központi irányítással halad - világított rá korábban a részletekre korábban Decsi Tamás, a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója. - A kiviteli tervek elkészültek, most szembesültünk azzal, hogy az engedélyeztetésükhöz szükség van az építési szabályzat módosítására.

Frissítve:

A csütörtökön délután hat órakor kezdődött közgyűlésen huszonkettő képviselő jelent meg, akik egyhangúan megszavazták a módosítást, így tehát nincs akadálya a beruházás előrehaladásának. 

Várhatóan még ősszel megjelenhet a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési pályázat. Év végén, jövő év legelején kezdődhetnek meg a munkálatok, 2020 őszén fogadhatja majd az új központ a kis betegeket.

M. B.