Panelben lakik, de kertészkedni szeretne? Földeket kínál bérlésre az önkormányzat

2015. február 19. csütörtök 20:53

Panelben lakik, de kertészkedni szeretne? Földeket kínál bérlésre az önkormányzat

A kilencvenes évek után az elmúlt hetekben ismét földbérleti program indult Pécsett. A leendő bérlők a város számos területén fekvő, jelenleg még elhanyagolt szántókhoz és kertekhez juthatnak hozzá. A kertek 770 ezer négyzetmétert tesznek ki.

Üresen álló, beépítetlen területeket, szántókat, kis- és konyhakerteket, valamint „egyéb művelésre alkalmas területeket" kínál bérlésre a Pécs Holding Zrt. Az 1990-es éveket követően idén újra meghirdetett bérleti pályázaton a magánszemélyek vagy a gazdálkodó szervezetek akkor juthatnak hozzá a földekhez, ha vállalják, hogy azt a későbbiekben mezőgazdasági célra használják.

- A bérbeadásra meghirdetett terület nagysága valamennyi földet beleszámítva 880 ezer négyzetméter. Ebből a szántóföldek összesen 110 ezer négyzetméter nagyságúak, a kertek pedig 770 ezer négyzetmétert tesznek ki - tájékoztatta a Pécsi Újság.hu-t Péter-Domán Zita, a Pécs Holding Zrt. pr-menedzsere.

Itt érdeklődhet, ha Ön is kedvet kapott

A földbérlettel kapcsolatban a [email protected] e-mail címen, vagy a Pécs Holding Zrt. ügyfélszolgálatán (Búza tér 8/B., valamint a 72/801-726-os telefonszámon kaphatnak információt az érdeklődők.

Mint mondta, a területek Pécs közigazgatási területén elszórva találhatóak. A teljesség igénye nélkül földhöz lehet jutni Megyer, Füzes, Nagyárpád, Meszes, Pécsbánya, Gyükés, Szabolcs, Vasas, Patacs és Újhegy városrészekben is. A felkínált földek nagysága változó, így akár a hobbikertészek, de a komolyabb méretekben gazdálkodók is lehetőséghez juthatnak.

A pályázati kiírás értelmében az árak meglehetősen barátságosak, a város célja ugyanis, hogy a jelenleg még parlagon heverő földek a továbbiakban már ne csúfítsák a környezetet. A szántókért évente három, a kertekért pedig 12,4 forintot kérnek négyzetméterenként, így, ha valamennyi területre akad bérlő, a pécsi önkormányzat mintegy tízmillió forinttal gazdagodhat.

A bérleti szerződés egy esztendőre szól.

Palotás P. - MTI-fotó