Na végre: elrendelte az ügyészség a nyomozást a pécsi macskanyúzó férfi ellen

2016. november 03. csütörtök 13:18

Na végre: elrendelte az ügyészség a nyomozást a pécsi macskanyúzó férfi ellen

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el állatkínzás miatt az egyik közösségi oldalon megosztott videófelvétel alapján. A felháborító esetről elsőként a Pécsi Újság.hu számolt be.

Egy váci férfi tett feljelentést a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészségen állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen, aki az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozott felvételek szerint több alkalommal bántalmazott egy kismacskát, belerúgott, a falhoz csapta azt, illetve a hűtőszekrény fagyasztójába zárta. (Erről szóló írásunkat lásd a kapcsolódó anyagoknál, jobbra fent.)

A Büntető Törvénykönyv paragrafusai alapján komoly szankcióra számíthat a macskát rugdosó fiatalember. Az előírások szerint ugyanis aki egy gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozhat, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha pedig különös szenvedésről van szó, a tétel három évre emelkedik.

Belerúg, falhoz vágja, miközben többek közt arról beszél - szó szerint idézve -, hogy „egyelőre még kell tanítani repülni, de egy idő után bírni fogja". A közösségi oldalra felkerült videók eljutottak a baranyai állatvédőkhöz, akik nem tétlenkedtek, még aznap megmentették a cicát.

Mivel a videófelvételen látottak megalapozzák az állatkínzás elkövetésének gyanúját, ezért a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást, melynek teljesítésével a Pécsi Rendőrkapitányságot bízta meg.


Forrás: Pécsi Járási Ügyészség