Mikuláscsomagot kapott a Csontváry-képeket Pécsről Budapestre költöztető kisteherautó

2015. június 23. kedd 14:48

Frissítve: 2015. június 23. kedd 16:35

Mikuláscsomagot kapott a Csontváry-képeket Pécsről Budapestre költöztető kisteherautó

FRISSÍTVE! Bár hivatalosan nem sok mindent hajlandóak elárulni a Csontváry-képek Pestre szállításainak részleteiről, a múzeum előtt hétfőn egy fehér kisteherautó parkolt, amelyet a környékbeliek a költöztetők kocsijának véltek. A járművet a pécsi parkoló-ellenőrök megbírságolták.

Hétfő délelőtt csak egy, a Csontváry Múzeum bejárata előtt kifeszített szalag jelezte, hogy hamarosan nekiállnak a képek csomagolásának. Ugyancsak délelőtt a Janus Pannonius Múzeum kommunikációs felelőséhez fordultunk, aki annyit közölt munkatársunkkal, hogy a nyilatkozattételben a kiállításnak helyt adó Várkert Bazár várgondnoksága az illetékes.

Ők pedig azt a tájékoztatást adták, hogy a Csontváry-művek költöztetéséről biztonsági okokból nem árulhatnak el részleteket.

Hétfő délután viszont már feltűnt a múzeum épülete előtt egy fehér kisteherautó, amelyről a műalkotások Pestre szállítása ellen tiltakozók közül többen is fényképeket osztottak meg a Facebook-oldalukon.

A jármű egészen az esti órákig maradt a múzeum épülete előtt, és a szélvédőjén egy kis kék „mikuláscsomag" volt látható. Vagyis megbüntették a tulajdonosát.

Úgy tudjuk, 4800 forintos pótdíjat szabtak ki a parkolóellenőrök, ugyanis abban az időpontban, mikor arra jártak, a járműnek nem volt érvényes behajtási és várakozási engedélye.

FRISSÍTVE:

A kedd délutáni tapasztalatok szerint nagyobb ütemben megindult a Csontváry-képek Pestre szállítása: a helyszínen igen komoly rendőrségi biztosítás mellett elkezdték bepakolni a nagyobb méretű alkotásokat is. A nem mindennapos készültség igencsak érthető, mivel a festményeket hatmilliárd forintra biztosították.

B. G.