Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Baranyában

2020. február 23. vasárnap 14:15

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Baranyában

Matty külterületén ellenőrizték a rendőrök azt az osztrák honosságú személygépkocsit, amelyben a két afgán állampolgárságú embercsempész utazott - adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


A siklósi rendőrök február 23-án 4 óra 55 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit ellenőriztek Matty külterületén, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. Az autóban utazó 22 és 23 éves afgán férfi nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon - írta a police.hu portál.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, az embercsempészeket pedig előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Ellenük embercsempészés elkövetése miatt nyomoz a főkapitányság.

Az embercsempészek elfogását követően 6 óra 45 perckor a helyszín közelében hat illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A férfiakból álló csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak. ​


Archív fotónk illusztráció. 

EQM - BMRFK