Megúszta a börtönt a Pécsett akciózó brit ékszertolvaj

2020. január 17. péntek 08:46

Megúszta a börtönt a Pécsett akciózó brit ékszertolvaj

A Pécsi Járásbíróság két év szabadságvesztésre ítélte azt a brit férfit, aki tavaly kirámolt egy ékszerboltot a Ferencesek utcájában. A büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztették, azaz a fiatalember hazamehet.

 

 

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 28 éves brit állampolgárságú férfi ellen, aki 2019. szeptember 2-án kora reggel betörte egy belvárosi üzlet kirakatát és onnan közel 13 millió forint értékben tulajdonított el ékszereket. 

A vádlott a cselekményt megelőző napon érkezett Pécsre. Ahogy a városban sétált,
elhatározta, hogy mivel nincsen pénze, betör egy ékszerboltba.

Vásárolt egy erővágót, majd hajnalban, amikor észrevette a belvárosi ékszerüzletet, odament a kirakathoz, az üveget az erővágóval betörte, elvágta a biztonsági rácsot és a táskájába rakta a kirakatban lévő ékszereket.

A férfi az ékszerekkel megrakott szatyrával és az erővágóval ezt követően elmenekült, a szerszámot eldobta, az ékszereket pedig egy közeli templom területén elrejtette.

A vádlott cselekményét az utcán tartózkodó személyek észlelték, és értesítették a rendőrséget, így a nyomozó hatóság a férfit alig 10 perccel az elkövetés után elfogta.

Az intézkedés során a vádlott megmutatta, hová rejtette az ékszerekkel teli táskát. Ezt a rendőrök lefoglalták, az üzletnek visszaadták, így a lopással okozott csaknem 13 millió forint kár - egy pár fülbevaló kivételével - megtérült.

A férfit csütörtökön két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, s öt évre kitiltották Magyarországról.

EQM