Huszonhatan sérültek meg Baranya útjain a múlt héten

2020. február 25. kedd 18:20

Huszonhatan sérültek meg Baranya útjain a múlt héten

A legtöbb esetben a követési távolság be nem tartása miatt kellett intézkedniük a rendőröknek az elmúlt héten. 

 

 

Baranya megye közútjain a múlt héten 33 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt, 27 pedig anyagi káros volt.

A személyi sérüléses balesetek mind a hat esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezek során összesen nyolcan sérültek meg. Ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel.

A személyi sérüléssel járó baleseteket figyelembe véve az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti ok a követési távolság be nem tartása volt.

A követési távolság megválasztásánál vegyék figyelembe, hogy nedves úton a tapadás csökkenése miatt hosszabb a fékút, ezért tartsanak nagyobb követési távolságot a jó időben megszokottnál. A járművezetőnek a jármű sajátosságait, az útviszonyokat és vezetési képességeit figyelembe véve kell meghatározni azt a követési távolságot, amely a biztonságos megállást lehetővé teszi az előtte haladó jármű hirtelen fékezése esetén is.

Az esőzéssel, nagy széllel járó időjárási frontok hatásait úgy tudják kivédeni, hogy figyelmesebben és óvatosabban közlekednek.

A rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők és a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó jogsértések szankcionálására.

Forrás: BMRFK