Bemutatkozik a Wassmann pincészet
2008. december 13. szombat 19:03

Az italtechnológiai szakmérnökként végzett heidelbergi Ralf Wassmann és Susann Hanauer egy szakkönyvben olvastak Villány kitűnő adottságairól, majd miután jöttek, láttak, és kóstoltak, 1998-ban házat, pincét és szőlőt is vettek a dél-baranyai kisvárosban. A kezdetektől fogva ökológiai gazdálkodásban gondolkodtak.
Mindketten állítják, hogy e tekintetben a borvidék nagyon sokat fejlődött, a legtöbben már a természettel harmóniában termesztik a szőlőt. Annyiban ők mégis előbbre járnak, hogy 2006-os portugieserük az első villányi biobor. Évente közel négyezer liter boruk készül, fajélesztő használata nélkül, hagyományos módon préselve, valamint fakádban erjesztve.
Világfajták, helyi-, illetve hazai nagy kedvencek is megtalálhatóak szőlészetükben, így a vasárnapi borsorban kóstolhatunk simogató chardonnayt, szigorú olaszrizlinget, valamint Villány „házivörösét" a portugiesert és a savak játékáról híres, méltán népszerű kékfrankost is. A kóstolást Újláb Tamás, a PNSZ művészének játéka teszi teljessé.
Időpont: 2008-12-14
Helyszín: Dominikánus Ház
Kezdés: 16:00
Belépő: 1000 Ft
B. G. - Illusztráció: flickr.com
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Mire is emlékezünk pünkösd ünnepén, a...
- Baranyára is kiadták a...
- Nem tart sokáig a lehűlés, napokon...
- Hamarosan módosul jó néhány baranyai...
- Fák árnyékában kicsit megpihenni...
- Lottó, lottó, a heti remény: itt van...
- Fagyi, gyümölcs és zöldség a NAV...
- Tízmilliókat keresett egy baranyai...
- Amikor még a pécsi belvárosban is...
- Hol csobbanhatunk Baranyában?...