Átadták a Pro Progressio díjakat, a pécsi Kilián Balázsné Raics Katalin munkáját is elismerték

2017. november 11. szombat 19:25

Átadták a Pro Progressio díjakat, a pécsi Kilián Balázsné Raics Katalin munkáját is elismerték

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége - a középiskolától kezdve a doktori képzésig - az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.  

2017-ben - immár kilencedik alkalommal - 10 középiskolai tanár vette át a Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt.

A Műegyetem mellett működő Alapítvány kuratóriuma ebben az évben is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező 50 év alatti tanárokat részesített elismerésben, akiknek vannak nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

Az alapítvány az elmúlt 9 évben több mint 90 középiskolai tanárt díjazott és részesített fejenként 300.000 Ft-os díjban, illetve több mint 100 középiskolának nyújtott több mint 30 millió Ft-os támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Az elismeréseket Józsa János rektor és számos vendég jelenlétében Pakucs János, az Alapítvány kuratóriumának elnöke adták át.

Kilián Balázsné Raics Katalin a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma fizika - környezettan - biológia szakos tanára.

Különösen kiemelkedő eredményeket ért el a tehetséggondozásban, a fizika tantárgy népszerűsítésében. Kísérleti eszközöket fejleszt, számos szakkört tart, ezeken igazi műhelymunka folyik, melyek eredményeként a diákok tömegesen érdeklődnek a fizika tantárgy iránt, tantárgyi versenyeken kiemelkedően szerepelnek.

Az iskola külföldi vendégcsoportjai részére nagy sikerrel tart idegen nyelvű szakmai foglalkozásokat, laborgyakorlatokat. Pályázatok írásában is eredményes, több hazai és nemzetközi projekt ötletgazdája, szakmai tartalmának kidolgozója, megvalósítója. Kitűnő problémamegoldó készség és eredményorientáltság jellemzi.

Képünk illusztráció. 

Forrás: BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar - Fotó: Pixabay