Innovációs napok kezdődnek a PTE orvostudományi karán

2014. május 20. kedd 08:51

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán (PTE ÁOK) mutatja be a Samsung Electronics legkorszerűbb egészségügyi műszereit, segédeszközeit a Samsung Innovációs Napok keretében. A szélesebb közvélemény előtt elsősorban fogyasztói elektronikai termékeiről, újabban okostelefonjairól ismert dél-koreai multi az egészségügyben is fontos szereplőnek számít innovatív megoldásai révén.

Május 20-án 12 órakor sajtótájékoztatóval egybekötve nyílik meg a Samsung Innovációs Napok a PTE ÁOK aulájában, amely keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a Samsung Electronics legújabb orvostechnikai innovációival, emellett pedig lehetőség nyílik a cég szakembereivel való személyes konzultációra is. A rendezvényt a PTE ÁOK és a Samsung Electronics Magyar Zrt. szervezésében bonyolítják le, a megnyitón Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Dr. Bódis József, a PTE rektora és Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke mond beszédet.

Az 1938-ban alakított dél-koreai Samsung termékei megtalálhatóak a háztartások túlnyomó többségében, okostelefonjaik pedig rengeteg ember zsebében, ám legalább ennyire fontosak az elektronika majd' minden területén jelen lévő cég orvostechnikai megoldásai is, legyen szó a legkorszerűbb képalkotó berendezésekről, avagy multifunkcionális hordozható laboratóriumi műszerekről. A PTE Klinikai Központjában jelen pillanatban egy csúcstechnológiájú röntgenkészülék áll beüzemelés alatt, és az Innovációs Napok kapcsán szóba kerül a két intézmény együttműködésének szorosabbra fonása is.

Az orvostechnikai eszközök mellett a PTE ÁOK aulájában megtekinthetőek lesznek a cég legfrissebb üzleti és fogyasztói termékei is.