Ökumenikus istentisztelettel kezdődött Novák Katalin beiktatása

2022. május 14. szombat 10:30

Ökumenikus istentisztelettel kezdődött Novák Katalin beiktatása

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Novák Katalin államfői beiktatása előtt szombat délelőtt Budapesten, a Kálvin téri református templomban, amelyen egyházi vezetők megáldották Magyarország új köztársasági elnökét. 

 

 

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében arról beszélt: ez az első alkalom, hogy katolikusok, reformátusok, evangélikusok "a zsidó felekezet szombati imájától kísérve", a hívők közösségében kérik Isten áldását az ország első polgárára.

Ehhez szükség volt a megválasztott köztársasági elnök "bátorságára és alázatára", és arra, hogy "újra és újra, tisztségtől, hivataltól függetlenül keresse Krisztus útját" - mondta a református püspök.

Balog Zoltán azt kérte, hogy legyen ez egy új "magától értetődőség" Magyarországon, ahol az alaptörvény kimondja a magyar állam keresztény megalapozottságát, és az állam minden szervének kötelességévé teszi az ország keresztény kultúrájának védelmét.

Képünkön:  Novák Katalin köztársasági elnök, mellette férje, Veres István az államfő ünnepélyes beiktatásán a Kálvin téri református templomban.

MTI - Fotó: MTI/Bruzák Noémi