Ingyenes, EU-s jogi tanácsadás Magyarországon

2008. február 05. kedd 12:49

Tegnap óta működik az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének ingyenes jogi tanácsadó szolgálata. Célja, hogy ingyenes tájékoztatást nyújtson a hozzá forduló állampolgároknak minden olyan ügyben, mely az Európai Unió közösségi jogára, illetve annak alkalmazására vonatkozik.

Az Eurojus tanácsadó szóban (telefonon vagy személyes konzultáció során) vagy írásban (e-mailen, faxon, tájékoztató dokumentumok segítségével vagy postai úton) válaszol az EU-val kapcsolatos jogi ügyekre. A kérdéseket magyar és angol nyelven lehet eljuttatni a szolgálatnak.

Az Eurojus szolgálat csapatának tagjai ügyvédek, az európai jog elméleti és gyakorlati szakemberei. A beérkező kérdésekre 15 munkanapon napon belül minden esetben választ adnak.

A szolgálat elérhetőségei:
Telefonos ügyfélszolgálat: (1) 220-4579, hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között.
Web site: www.eu.hu
E-mail: [email protected]
Postai cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 15.

Személyes konzultáció: minden keddi napon, 10-14 óráig a Képviselet 5. emeleti információs pontjában, kivéve augusztus és december hónapokat, illetve azokat a heteket, amikor a szolgálat vidéken tart fogadóórát.

A tanácsadóhoz csak magánszemélyek fordulhatnak; vállalatok és egyéb szervezetek nem jogosultak igénybe venni a szolgáltatást. Az Eurojus tagjai csak tanácsadással foglakoznak, és nem képviselik a hozzá fordulókat bírósági, illetve egyéb jogi ügyekben.