Illegális gyorsulási versenyen razziáztak a rendőrök

2019. szeptember 08. vasárnap 14:43

Illegális gyorsulási versenyen razziáztak a rendőrök

Az újabb közlekedésbiztonsági akcióban a rendőrök annak érdekében, hogy megakadályozzák a gyorsulási versenyeket, kiszűrjék az ittas vagy más szer hatása alatt álló személyeket, illetve javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet, ellenőrzést hajtottak végre, közölte a rendőrség honlapján. 

 

Az akcióban a BRFK állományából összesen 40 rendőr vett részt, munkájukat hat polgárőr, négy közterület-felügyelő és négy fő a Nemzeti Közlekedési Hatóság részéről segítette.

Az egyenruhások csütörtök és péntek éjszaka 174 embert igazoltattak, 76 alkalommal alkoholszondát is alkalmaztak, amely során ittas járművezetés bűncselekmény gyanúja miatt egy sofőrt előállítottak, egynek pedig 30 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki járművezetés ittas állapotban szabályszegés miatt. Helyszíni bírságot kilencen kaptak összesen 105 ezer forint összegben.

Ellenőriztek 207 gépkocsit is és 24 szabálysértési feljelentést tettek, 20 esetben engedély nélküli átalakítás miatt - ami a feljelentés mellett a forgalmi engedélyek azonnali bevonásával járt - 3 alkalommal kötelező felelősségbiztosítás hiánya, 1 esetben pedig a forgalmi engedély hiánya miatt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 11 autót szigorított műszaki vizsgára rendeltek be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekébe

MTI