A mentők és segélyszervezetek segítésére tett felajánlást a Toyota

2020. április 06. hétfő 18:00

A mentők és segélyszervezetek segítésére tett felajánlást a Toyota

A Toyota magyarországi márkaképviselete a koronavírus-járvány elleni védekezéshez húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyeket az Országos Mentőszolgálat, egészségügyi dolgozók és nagyobb segélyszervezetek fognak használni munkájukhoz - közölte az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője hétfőn Budaörsön. 

 

 

Révész Máriusz a Toyota Central Europe Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta, az akciócsoport felhívására a Toyota márkakereskedés is beállt a Segítünk egymásnak elnevezésű kezdeményezés mögé és húsz személygépkocsit, illetve mikrobuszt ajánlott fel.

Hat járművet a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni, hogy azt a sok felajánlást, amit kapnak, el tudják juttatni a rászorulókhoz - jelezte a politikus.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány intézkedéseinek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhetően - úgy tűnik - sikerült lelassítani a járvány terjedését.

Hozzátette, a csoportos megbetegedések fázisában tartunk, és arra kell készülni, hogy a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, ami nehezen, de a szabályok betartásával talán elkerülhető.

A mentők dolga az, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvekre készüljenek - hangoztatta Győrfi Pál, jelezve: az életmentés személyi és tárgyi feltételei a mentőszolgálatnál rendelkezésre állnak.

László Richárd, a Toyota országigazgatója elmondta, olyan autókat válogattak össze, amelyeket eddig a partnereik tesztautóként használtak. Mivel erre ebben az időszakban nincs lehetőség, a járvány elleni védekezésben hasznosabbak lehetnek ezek a járművek - tette hozzá.

Képünkön: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója és Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője (b-j) beszélget a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án.

MTI - Fotó: MTI/Kovács Tamás