Pécs: tisztább kép a Google Earth-ön!

2008. május 31. szombat 09:46

Pécs: tisztább kép a Google Earth-ön!
Nemrégiben kereste meg a Pécsi Újság.hu szerkesztősége a Google magyarországi képviselőjét azt tudakolva, vajon több más nagyvárossal szemben Pécs miért csak kis felbontásban érhető el. Jelentjük: immáron, ha nem is New York-hoz hasonlíthatóan, de sokkal tisztább képet kaphatunk a városról, mint korábban.

Bárkit, aki mostantól elindítja a Google számítógépre letölthető térképszoftverét, vagy közvetlenül a cég térképes oldalán szeretne böngészni, nagy meglepetés érhet. Teljes Pécset olyan részletességgel tekintheti meg ugyanis a műholdfelvételek segítségével, hogy gyakorlatilag minden épület felismerhetővé válik a képernyőnkön.

Mint azt a Google-nek a Pécsi Újság nemrégiben jelezte: méltatlan egy Pécs nagyságú városhoz, s Európa leendő kulturális fővárosához, hogy ne legyenek viszonylag éles felvételek róla a népszerű programban.

Egy hónapnak kellett csak eltelnie, s nagyot fordult a világ odaát.

A most megtekinthető műholdfelvételek - az új áruházak átadási időpontjaihoz mérve könnyen meghatározhatóan - nagyjából másfél évvel ezelőtt, az őszi-téli hónapokban készülhettek, s közepesen jó felbontást nyújtanak. Ha a járműveink pontosan nem is, a családi házak felismerhetőek rajtuk.

Jó nézelődést!

Korb Zoltán - Fotó: Google Maps