Már hat autót gyújtottak fel Pécsújhegyen - elmeháborodott járja éjjel az utcákat?

2015. december 03. csütörtök 15:01

Már hat autót gyújtottak fel Pécsújhegyen - elmeháborodott járja éjjel az utcákat?

Néhány hét alatt hat autó égett ki részben vagy teljes egészében Pécsújhegyen. A rendőrség nyomoz, egyelőre nincsen gyanúsított. A városrész önkormányzati képviselője arra kéri az ott lakókat, aki teheti, ne az utcán parkoljon. 

Két héttel ezelőtt kezdődött: egy éjszaka alatt két autó is kigyulladt Pécsújhegyen, a katasztrófavédelem pedig nem sokkal később azt közölte, feltehetően szándékosság áll az esetek hátterében.

Később ugyanebben a városrészben további kocsik is kiégtek, a kár egyes esetekben meghaladja a több millió forintot, azaz az autókból egy halom ócskavason kívül semmi sem maradt. A helyiek arról beszélnek, hogy már tíznél is több jármű égett ki - s meg vannak győződve arról, hogy mindez egyetlen elmeháborodott műve.

A rendőrségen ez utóbbival kapcsolatban semmit nem mondtak érdeklődésünkre.

A kártól függ a büntetés

A Büntető törvénykönyv szerint rongálást azt követ el, aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz. A büntetés a kár mértékétől függően egytől - öt évig tartó szabadságvesztés lehet.
 

Megtudtuk ugyanakkor, hogy a hatóság összesen hat autó ügyében indított nyomozást, vagyis az ennél nagyobb számról szóló értesülések túlzók. A vizsgálatok rongálás gyanúja miatt folynak egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

A városrész képviselője, Haász János mindeközben arra kérte az ott élőket, hogy a károk megelőzése érdekében, aki csak teheti, ne hagyja autóját az utcán, azonban ez nyilvánvalóan nem valósítható meg minden esetben, s a végleges megoldást csak az jelentheti majd, ha elfogják a tettest vagy a tetteseket.

Képünkön: hatalmas lángokkal égett az egyik felgyújtott autó Újhegyen. 

M. B. - Fotó: Katasztrófavédelem