Megyeri tér: nem lesz társasház

2009. december 06. vasárnap 19:17

Megyeri tér: nem lesz társasház
Jótékony homály fedi a Megyeri téri, botrányos körülmények között indult, s a nyár valamint az ősz folyamán futó építkezés további sorsát. Dr. Páva Zsolt polgármester azt mondta mindenesetre a Pécsi Újság.hu kérdésre: decemberben nyugvópontra juthat az ügy, s a városvezetés megakadályozza a társasház megépítését.

Az elmúlt közgyűlésen Meixner András (MSZP) képviselő kérdezett rá a beruházás állására, s megjegyezte: a telekvásárlási ügylet, ügyletek miatt a város becsületén esett csorba. Mint a Pécsi Újság.hu-nak most elmondta, azért is érdeklődött az építkezés felől, mert a környékbelieket továbbra is foglalkoztatja, mi, s mikor foglalja el az egykori, közparkként funkcionáló telek helyét.

Hozzátette: ha lesz is valamiféle megoldás az ügyben, s végre befejeződik a környéken élők kálváriája, akkor is kezdeményezni fog egy vizsgálatot, amely fényt derítene rá: "miként is került át a korábbi tulajdonos birtokába kvázi ingyen a telek?"

Dr. Páva Zsolt úgy véli, a Megyeri tér, a történtek miatt jelenleg a város egyik szégyenfoltjának számít, ám hozzátette, tárgyalásaik sikerét mutatja, hogy mára leállt a beruházás, s a munkások levonultak a terepről. Mint fogalmazott, az egyik decemberi közgyűlésen már egy olyan előterjesztést vitathatnak meg a képviselők, amely szerint nem épül társasház az egykori zöldterületen.

Hogy akkor mégis mi épülhet ott, vagy hogy miként oldják meg a beruházók kártalanítását, nem sikerült megtudnunk a polgármestertől. Mint mondta, "különböző megoldásokról folynak a tárgyalások, de azok tartalmáról többet nem mondhat", ezzel együtt "jó irányban haladnak" a dolgok - tette hozzá.

Információink szerint mindenesetre az önkormányzat csereingatlanok felajánlásával kárpótolhatja a másik felet, vagy a város más területén nyújt majd segítséget egy induló beruházásához.

(Kísérletet tettünk a Megyeri-ház Ingatlanforgalmazó és Beruházási Kft. képviselőinek megszólaltatására is, ám a cég honlapján jelzett elérhetőségeken nem jártunk sikerrel. Próbáltuk felkutatni Mittly Csaba Ferencet, ugyanis a társaság tárolt cégkivonata szerint ő a cég ügyvezetője, ám őt sem sikerült utolérnünk.)

Képünkön: a Megyeri téri épület felhúzását már megkezdték.

Korb Zoltán - Fotó: PécsKép.hu