Komlón tettek "egészségügyi sétát" a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai – Pécsett is jelen vannak

2015. július 29. szerda 17:04

Komlón tettek

A biztonságérzet javítása érdekében „egészségügyi sétát" tett a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) néhány tagja Komlón - tudta meg hírportálunk. A szervezet helyi vezetője érdeklődésünkre elmondta, összességében pozitívak a tapasztalatok, bár a járókelők többsége meglepődött. Rendszeresen kint lesznek az utcán.

Magyar Önvédelmi Mozgalom feliratú mellénybe öltözött férfiak róják a komlói járdákat. A civil szervezet tagjai elsőként kedden tettek - ahogy ők fogalmaznak - „egészségügyi sétát" a városban. Céljuk, hogy az emberek biztonságérzete javuljon.

- Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy járőrözésről szó sincs, az ugyanis a hatóságok dolga. Mi csak sétálunk - vágott bele Kiss András, a komlói MÖM vezetője. Kérdésünkre elmondta, ha bűncselekményt, szabálysértést látnak, esetleg tűzesetet észlelnek, azonnal értesítik a hatóságokat.

A mozgalom tagjai a „lehetőségekhez mérten", de rendszeresen kint lesznek az utcákon.

Pécsett is sétálnak

A Magyar Önvédelmi Mozgalom pécsi szervezettel is rendelkezik. Az itteniek - a komlóiakhoz hasonlóan - jelen vannak a pécsi utcákon. A MÖM tájékoztatása szerint általában a belvárosi részeken és Kertvárosban tesznek sétákat.

- Legalább két-három alkalommal mindenképpen szeretnénk sétákat tenni. Terveink szerint a város valamennyi pontjára eljutunk, ám most első körben a belvárosra összpontosítunk - magyarázta.

Kiss András az első séta tapasztalataival kapcsolatban úgy fogalmazott, bár a lakosok egy része meglepődött, összességében pozitív volt a fogadtatás. Hozzátette: „az emberek egy idő után látni fogják, hogy jót akarunk, ezért elfogadnak minket".

- Szeretnénk mindenkivel jó kapcsolatot ápolni, a megjelenésünkkel vagy a fellépésünkkel semmiképpen sem szeretnénk sokkolni a komlóiakat. Természetesen a rendőrség vagy polgárőrség munkáját sem akarjuk átvenni. Velük vagyunk, nem pedig ellenük, ezért együttműködésre törekszünk - szögezte le.

Ami pedig a Magyar Gárdával való összevetést illeti, a ruházat ugyan hasonló, ám a komlói MÖM-vezető hangsúlyozta, két külön szervezetről van szó.


Képünkön: a mozgalom tagjai Komlón. 

Palotás P. - Fotó: MÖM