Alapszervezetet alakítanak a volt mecseki bányászok a BDSZ-ben

2012. július 06. péntek 10:22

Alapszervezetet alakítanak a volt mecseki bányászok a BDSZ-ben

Kirth Ottó nyugalmazott bányász a rokkantnyugdíj-rendszer változtatásai és a bányászok szerzett jogainak elvétele ellen emelt szót nemrégiben. Most - mint felhívásában írja - kezdeményezik egy rokkantnyugdíjas-alapszervezet megalakítását az országos Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetén (BDSZ) belül. A bányász-aktivista felhívása az alábbiakban olvasható.

"Szénbányászok, uránbányászok!

Felhívás!

A Komlói Rokkant Bányászok Szövetsége felhívással fordul minden 57 év alatti, rokkant és átmeneti járadékos, volt szenes és urános kollégához.

Bányásztársak!

Segítséget és lehetőséget ajánlunk ahhoz,hogy a rokkantnyugdíj-rendszer átalakítása következtében elvett jogaitokat visszaszerezzétek illetve hogy azokat a jövőben szervezett körülmények között, hatékonyan meg tudjátok védeni és ne kerüljetek újra ilyen kilátástalan, megalázó helyzetbe.

Higgyétek el, mindig lesz olyan gazdasági helyzet, amikor a szerzett jogok megnyirbálására kényszerül az ország vezetése és nem fognak különbséget tenni járadékos és rokkant bányász között.

Most lehetőség van arra, hogy a BDSZ keretein belül egy rokkantnyugdíjas alapszervezetet hozzunk létre, amely kimondottan a rokkant és járadékos bányásztársak ügyével foglalkozik egy országos szervezet részeként, tömegbázissal és megfelelő pénzügyi feltételekkel a hátterében.

Mindennek a feltétele, hogy belépési szándékotokat a kihelyezett gyűjtőíveken aláírásotokkal jelezzétek és az igény jogosultságát megfelelően alá tudjuk támasztani.

Az aláírásotok fejében igazi érdekképviseletet várhattok el és kérhettek számon a jövőben.

Kérünk mindenkit, hogy személyes érdekeit, sérelmeit tegye félre és az alapszervezet létrehozását támogassa! Aláírásra hívjuk a 40%-os átmeneti járadékon levő volt urános munkatársakat is, mert értetek is vagyunk, nem ellenetek!

Pécs, 2010. 07. 05.

Jó szerencsét!

A Komlói Rokkant Bányászok Szövetsége

Aláírási helyek:
Ászok-söröző, Pécs, Bocskai utca-Gábor Áron utca sarok, minden nap 14-22 óráig
Körforgalom Pizzéria, Bakonya, Petőfi utca 2. 17-21 óráig
Vasasi Virágbolt, Pécs-Vasas, Mosoly söröző üzletsor 08-15 óráig
Komló, Ruda Sándor, Virágbolt, a buszpályaudvarnál."

EQM