Vígh Gabriella, szerkesztő-riporter kapta Pécs sajtódíját

2019. március 15. péntek 09:09

Vígh Gabriella, szerkesztő-riporter kapta Pécs sajtódíját

A pécsi, baranyai és regionális eseményekről szóló hiteles, valósághű, sokoldalú közösségi tájékoztatás, továbbá Pécs kulturális adottságainak változatos bemutatása terén elért sikereinek elismeréseként a Várady Ferenc-díj kitüntetést adományozta Pécs Vígh Gabriella részére. A díjat csütörtökön este adta át Páva Zsolt, Pécs polgármestere. 

 

 

Vígh Gabriella 1986-ban a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán szerzett diplomát. Pedagógusi pályájának befejezését követően 1996-ban a Magyar Televízió Rt. Pécsi Körzeti Stúdiójánál hírszerkesztői, újságírói végzettséget szerzett.

A Magyar Rádió Pécsi Körzeti Stúdiójában, majd a Petőfi Rádió Péntektől péntekig című műsorában dolgozott tudósítóként, a Regionális Híradóban hírbemondóként, tudósítóként, riporterként, társszerkesztőként, szerkesztő-riporterként.

2004-től a Mediterrán Rádió hírszerkesztője, hírolvasója, közben a Pécs TV Kommunikációs Kft. szerkesztője, riportere.

Kiemelt szerkesztői munkái a Határtól határig regionális heti hírösszefoglaló, a Regionális magazin, az országos Sorstársak rehabilitációs és a Magyarország ma műsorok, az öt ország tartományi televíziójának nemzetközi magazinja, az Alpok-Adria, a Publikum kulturális városnéző magazinműsor, a Művészpalánta fiatal tehetségeket bemutató portrésorozat, a Zenésportré, a képzőművészeti kiállítások szakszerű bemutatása, a Tárlatvezetés.

 

 

Forrás: Pécs önkormányzata