Szabadnapos tűzoltók oltottak el egy lángoló autót Mohácson

2020. május 05. kedd 14:11

Szabadnapos tűzoltók oltottak el egy lángoló autót Mohácson

Hétfőn, a délutáni órákban kigyulladt egy személygépjármű Mohácson a  Kossuth Lajos és a Pécsi út kereszteződésében. A jármű vezetője és utasa sértetlenül elhagyta az égő járművet és értesítette a tűzoltóságot. 

 

 

A tüzet észlelte három a közelben tartózkodó szabadnapos tűzoltó is, akik azonnal cselekedtek. Ketten berohantak egy a közelben található üzletbe és az onnan kapott porral oltókkal felvették a harcot az egyre terjedő lángokkal.

Harmadik társuk a szintén a közelben található rendészeti szakgimnáziumból hozott tűzoltó készülékkel sietett kollégái segítségére. A három készülékkel sikerült a tüzet megfékezni.

A mohácsi hivatásos tűzoltók a még izzó részeket lehűtötték, majd átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Sajnálatos módon a a járműben a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére is tetemes kár keletkezett.

A helyzet érdekessége, hogy a helyszínre érkező szabadnapos tűzoltók más területen látnak el szolgálatot. Bár mindhárman a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztottai, mégis más munkakörben dolgoznak.

Egyikük a Hajóellenőrzési szolgálat referense, aki szolgált vonulós tűzoltóként, de már évek óta a veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrzi. A másik tűzoltó hosszú évek óta szolgál beosztottként és számára szinte átlagosnak mondható esettel találkozott, csak ezúttal civilben. A harmadik segítő pedig a parancsnokhelyettes volt.

Forrás: Katasztrófavédelem