Munkaegészségügyi nyílt nap Pécsett

2014. október 11. szombat 14:05

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a BAMKH Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének együttműködésével munkavédelmi nyílt napot rendez október 15-én, szerdán reggel 9 órától a Pécsi Kereskedelmi Központban.

A nyílt nap célja: a munkabalesetek, foglalkozási megbetegedések és fokozott expozíciós esetek megelőzésének érdekében a foglalkoztatók és a munkavédelmi szakemberek tájékoztatása a veszélyes anyagot, keveréket foglalkozásszerűen használók biológiai monitorozásáról, a biológiai tényezők jelenlétével járó tevékenységek kockázatairól, azok kezeléséről és az egészségügyi szolgáltatás keretében használt, éles vagy hegyes munkaeszközök által okozott sérülések megelőzésének lehetőségeiről.

A dolgozók egészségét veszélyeztető kockázatok sokszorosan meghaladják a munkahelyen kívülről őket érő kockázatokat. Ezért is fontos a munkáltatók számára a munka-egészségügyi kockázatok megfelelő kezelése, a rendszeres egészségügyi monitoring tevékenység, melyek végzésével hozzájárulnak a munkavállalóik egészségének és munkavégző képességének megőrzéséhez.

A nyílt nap során felmerülő kérdések közös megvitatásával szeretnénk segítséget nyújtani ezen kockázatok kezelésének helyes munkahelyi gyakorlata kialakításában.