Lecsukatta a bíróság a pécsi horrortámadás tetteseit

2019. június 12. szerda 16:27

Lecsukatta a bíróság a pécsi horrortámadás tetteseit

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte két fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt, melyet egyikük bűnsegédként követett el.   

A nyomozás eddigi adatai szerint vasárnap este Pécsett, a két gyanúsított ittas állapotban haladt a sértett férfi házának utcájában. Eközben az egyik gyanúsított azt kiabálta, hogy a sértett aznap meg fog halni. A sértett ekkor ittas állapotban a házában aludt.

Az egyik gyanúsított belekötött egy negyedik férfibe, kettejük között szóváltás alakult ki, majd kijött a házból a sértett felesége, aki a negyedik férfit a lakásba terelte. Erre felébredt a sértett is, aki békésen csitítani kezdte a két gyanúsítottat, de azok egyike kést tartott a torkához és követelte, hogy a negyedik férfit küldje ki, mert vele van dolga.

A sértett felesége felszólította a két gyanúsítottat távozásra, akik ennek ellenére bementek az udvarra, egyikük a kerítésen át, a másik a kertkapun keresztül, melyet ismeretlen módon nyitott ki.

Az elsőrendű gyanúsított ekkor felkapott egy lapátot az udvarról, amellyel a sértettet majdnem megütötte. Ekkor a sértett és a férje bementek a lakásba, melynek ajtaját belülről nyomták, hogy a két gyanúsított ne tudjon bejutni. A műanyag ajtót az elsőrendű gyanúsított - feltehetőleg - egy baltával összetörte, és mindkét gyanúsított bement a lakásba, ahol az elsőrendű az eszközzel egy ütést mért a sértett férfi fejére, aki azonnal összeesett, erősen vérző sérülése keletkezett.

A második ütést a másik gyanúsított akadályozta meg azzal, hogy társát elhúzta onnan és mindketten elszaladtak. A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetnék.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata nem végleges.

Képünk illusztráció.

Forrás: Pécsi Törvényszék - Fotó: Pixabay