Júniustól a Mohácsi Kórház helyett a pécsi Szülészeti Klinikáján látják el a szülészeti eseteket

2022. június 01. szerda 11:21

Júniustól a Mohácsi Kórház helyett a pécsi Szülészeti Klinikáján látják el a szülészeti eseteket

A Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében június elsejétől a nyári időszakban Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el, közölte dr. Csizmadia Csaba, a Mohácsi Kórház főigazgatója.

 

A nőgyógyászati járóbeteg-ellátás, a várandósgondozás, a progresszív ellátási szintnek megfelelő nőgyógyászati műtétek, valamint a nőgyógyászati ügyelet a továbbiakban is a Mohácsi Kórházban érhető el.

Csizmadia Csapa lapunk érdeklődésére elmondta, az intézkedés a nyári időszakra szól, azt követően áttekintik a lehetőségeket, s döntenek a hogyan továbbról.

A Mohácsi Kórház szülészeti osztályán 2021-ben 512 kisbabát segítettek e világra, míg egy évvel korábban 490 újszülöttnek örültek a családok.

 

Mohácson egyébként esztendők óta mintegy félezer kisgyermek jött világra a kórházban.

2017-ben például 513 újszülöttet jegyeztek be az anyakönyvbe, míg egy évvel korábban 465 kisbaba látta meg itt a napvilágot.

Mindez azonban nem feltétlenül azt jelenti, hogy ennyivel gyarapodott Mohács lakossága, ugyanis a kórház szülészeti osztályán - jó hírének, népszerűségének köszönhetően - a megye más településein, sőt, megyehatáron túl élő kismamák is mind gyakrabban hozták világra itt a gyermeküket.

 

M. B.