Folytatódik a Baranya Segít Program: a megye összes háziorvosához védőmaszkokat juttatnak el

2020. november 26. csütörtök 16:01

Folytatódik a Baranya Segít Program: a megye összes háziorvosához védőmaszkokat juttatnak el

Hatezer védőmaszkkal támogatják a koronavírus elleni küzdelmet, jelentette be csütörtökön Őri László, a megyei önkormányzat elnöke. Az ismét útja indított Baranya Segít Program révén minden baranyai háziorvos részére 20 darab ffp2-es minősítésű védőmaszkot juttatnak el. 

 

A koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma idején indította el a megyei önkormányzat a Baranya Segít Programot azzal a céllal, hogy a vírus ellen a frontvonalban küzdő pécsi, baranyai mentősöket, orvosokat támogassák.

Az érintettek akkor többek között vitaminokat, kávét, üdítőitalokat és védőfelszerelést kaptak.

A programot most, a járvány második, a tavaszinál jóval erősebb hullámában is folytatják, jelentette be Őri László csütörtökön, a Kertvárosi Rendelőintézet előtt tartott sajtótájékoztatóján.

- Minden baranyai háziorvos részére 20 darab ffp2-es minősítésű védőmaszkot juttatunk el, ami összesen mintegy hatezer darabot jelent - mondta a nemzeti oldal politikusa.

Hozzátette, először arra gondoltak, hogy csak a kisebb településeken dolgozó orvosok számára élnek ezzel a felajánlással, ám azt követően, hogy pécsi háziorvosoktól több, arról szól megkeresést is kaptak, hogy a fenntartó, a pécsi önkormányzat a tavaszi időszakban mindössze egyetlen maszkkal járult hozzá a védekezéshez, megváltoztatták a szándékukat.

- Ennek ismeretében úgy döntöttünk, hogy a Baranya Segít Program keretében az akciót kiterjesztjük a megyeszékhelyen dolgozó háziorvosok részére is.

Az adományt dr. Faludi Ágnes, Kertvárosban dolgozó háziorvos köszönte meg, aki úgy fogalmazott, múlt hónaptól ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos betegek száma Pécsett is, ami azt jelenti, hogy a fertőződés veszélye is emelkedett.
- Éppen ezért egyáltalán nem mindegy sem a saját, sem a betegek szempontjából, hogy milyen védőfelszerelésben látjuk el a munkánkat - mondta dr. Faludi Ágnes.


M. B. - Fotó: Dittrich Éva