Érvényesek maradnak a mohácsi egyesület által összegyűjtött aláírások

2020. augusztus 10. hétfő 09:32

Érvényesek maradnak a mohácsi egyesület által összegyűjtött aláírások

A Helyi Választási Iroda és a mohácsi Változást Akarók Nemzedéke egyesület is hibázott a megyei főjegyző szerint, amikor nem vették észre, hogy a szervezet részére kiadott ajánlóívek rosszul szerepelt az egyesület neve. A hibát orvosolják, az összegyűjtött aláírások nem vesznek el.

 

Amint arról beszámoltunk, nem az MSZP, hanem egy újonnan alakított egyesület, a Változást Akarók Nemzedéke színeiben indul Mohács még hivatalban lévő, szocialista polgármestere, Csorbai Ferenc a szeptember 27-én esedékes időközi választáson.

Az egyesület szombaton kezdte meg az aláírások gyűjtését. Az ehhez szükséges íveken azonban rosszul szerepelt a szervezet neve, Változást Akarók Nemzedéke helyett Választást Akarók Nemzedéke volt az íveken. 

A nyomtatványok átvételekor még nem vette észre az elírást az egyesület elnöke, később viszont már arról beszélt a mohácsi ellenzék, hogy szándékos hiba történhetett, s attól tartottak, hogy elveszhetnek az eddig összegyűjtött aláírások.

Erről azonban nincs szó. 

Dr. Partos János megyei főjegyző a HÍR TV-nek nyilatkozva azt mondta, a mohácsi Helyi Választási Iroda és az egyesület is hibázott. 

- Az ajánlások érvényesek maradnak, az íveket ki lehet javítani, erre van megfelelő eljárásrend, s az informatikai rendszerben is kijavítják az egyesület rosszul rögzített elnevezését - mondta a jegyző.

M. B.