Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

2019. január 12. szombat 08:18

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki balesetet okozott Siklóson, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. 

 

 

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Siklósi Rendőrkapitányság egy 60 éves helyi férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a gépkocsival közlekedő férfi 2018. szeptember 25-én délután Siklóson, a Szent István téren balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A sofőr úgy hajtott ki autójával egy parkolóból, hogy nem adott elsőbbséget a jobbról érkező segédmotor-kerékpárosnak. A motoros - azért, hogy elkerülje az ütközést - fékezett, majd elesett és könnyebben megsérült.

A sofőr továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a motoros megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel.

A rendőrök két órán belül beazonosították, majd lakásáról előállították a balesetet okozó férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: BMRFK