Országszerte lelassult a közlekedés a havazás miatt

2019. január 09. szerda 08:39

Országszerte lelassult a közlekedés a havazás miatt

Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán, azt követően, hogy kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte - közölte a honlapján az Útinform szerdán. 

 

Reggeli tájékoztatásuk szerint az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében. Csak a belső sávon lehet autózni.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt. A külső sávot lezárták. Ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosság mentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A Mávinform kora reggeli azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

A közlemény szerint a szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosság mentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni.

Felidézik: méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében - közölte AZ FKF.

MTI