Mohácson találkoztak a két Baranya rendőri vezetői

2019. szeptember 12. csütörtök 14:15

Mohácson találkoztak a két Baranya rendőri vezetői

A magyar és a horvát oldali Baranya rendőri vezetői a hatékonyabb együttműködés érdekében tartottak találkozót Mohácson. 

 

 

Dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kezdeményezésére 2019. szeptember 11-én a főkapitányság vezetői munkaértekezletet tartottak horvátországi kollégáikkal.

A cél az volt, hogy a szakterületi vezetők személyesen is megismerjék egymást, ezzel is könnyítve és gyorsabbá téve az információáramlást.

Az értekezleten a megyei rendőrfőkapitány és az Eszék-Baranyai Rendőr Igazgatóság vezetője, Bece Ladislav egyetértettek abban, hogy eddig is kiváló munkakapcsolatot ápolt a két szerv, azonban felmerült az igénye annak, hogy ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzzék, még hatékonyabb együttműködést valósítsanak meg a jövőben.

A vezetők megállapították, hogy a bűnügyi és a rendészeti szakterület is hordoz magában kiaknázatlan potenciálokat.

Megállapodtak az összehangolt közlekedési és közrendvédelmi ellenőrzésekről, kidolgozták a rendszeres bűnügyi információcsere módjait, illetve előrevetítették a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységgel kapcsolatos tapasztalatcsere lehetőségét.

A találkozó a kölcsönös tisztelet jegyében zajlott le, azonos irányok fogalmazódtak meg, vagyis még ha két különböző nyelven is, de egy nyelvet beszélt a két tárgyaló fél.

Forrás: police.hu