Ifj. Dárdai Pál segítségét kéri a PMFC a pécsi labdarúgó-akadémia fejlesztéséhez

2015. július 18. szombat 07:44

Ifj. Dárdai Pál segítségét kéri a PMFC a pécsi labdarúgó-akadémia fejlesztéséhez

A pénteken bejelentett tulajdonosváltást követően gőzerővel keresik a PMFC-nél az új vezetőedzőt és a szakmai stábot, akikkel elkezdhetik kialakítani az új csapatot, közölte Győri János, a PMFC ügyvezetője. Közleményében bejelentette azt is, újjászervezik az utánpótlást, amihez ifj. Dárdai Pál szakmai segítségét kérték. 

Azt követően, hogy pénteken eldőlt, az önkormányzat háromszázmillió forintért és egy belvárosi telekért megvásárolja Matyi Dezsőtől a PMFC-t, s a klubhoz kapcsolódó összes jogot, valamint az is, hogy csak a megyei első osztályban indul el a csapat (erről szóló írásunkat lásd jobbra fent a kapcsolódó anyagok közt), Győri János ügyvezető közleményben számolt be terveikről.

A pénteken éjszaka közzétett nyilatkozatában az egyik legfőbb célként az utánpótlás-képzés fejlesztését jelölte meg, valamint azt, hogy mielőbb visszatérhessen a PMFC az élvonalba.

- A tulajdonosváltás után előre kell tekintenünk, újjá kell szerveznünk az utánpótlást. Gőzerővel kell dolgoznunk, hiszen hamarosan kezdődnek a bajnokságok és a PMFC nem engedheti meg magának, hogy fiatal labdarúgói ne az első osztályban szerepeljenek.

Ennek érdekében felvettük a kapcsolatot ifj. Dárdai Pállal, akinek szakmai segítségét kértük ahhoz, hogy a pécsi akadémiát rövid úton az ország legjobbjai közé fejlesszük. A tervünk az, hogy utánpótlás-műhelyünkben megteremtsük a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy kiemelt akadémiai státuszt kaphassunk. Évről-évre minőségi fiatal focistákkal szeretnénk ellátni a felnőtt csapatot, amely reményeink szerint néhány éven belül újra az első osztályban szerepelhet. Ehhez az önkormányzat biztosított minket feltétlen támogatásáról - ismertette a klub terveit az ügyvezető.

- Jelenleg legfőbb feladatunk, hogy újra beindítsuk az utánpótlás-edzéseket a PMFC-nél. Ennek érdekében minél hamarabb szeretnénk összehívni egy szülői értekezletet, ahol már konkrétumokkal tudunk szolgálni. Tudjuk, hogy a nálunk focizó gyermekeket és szüleiket is nagyon megviselték az elmúlt hetek eseményei, mégis arra kérjük őket, tartsanak még ki egy kicsit. Szükség van rájuk, fontos részei a klubnak! A következő napokban ugyanakkor meg kell találnunk új vezetőedzőnket (aki információink szerint Márton Gábor lehet - a szerk.) és szakmai stábját, akikkel közösen elkezdhetjük kialakítani csapatunkat a következő szezonra. A célunk nem lehet más, mint a feljutás!

Ezért azt kérem a dolgozóktól, tegyenek meg mindent, hogy a PMFC nemsokára újra régi fényében tündökölhessen - fogalmazott Győri János.

A közlemény az elmúlt időszakra is kitér:

„Ma lezárult egy korszak a PMFC életében. Rengeteg élmény és öröm ért minket ezekben az években. Szerencsére volt részünk hatalmas győzelmekben, emlékezetes gólokban. De a nagy meccsek mellett nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik lelkiismeretesen munkálkodtak a klubért. Köszönet jár azoknak a játékosoknak - a legfiatalabb utánpótlás labdarúgótól az NB I-esekig - akik mindent megtettek a piros-fekete mezben. Hálásak vagyunk a dolgozóknak, akik legjobb tudásuk szerint végezték el feladataikat, legyen az pályakarbantartás, vagy irodai munka. Mindenkinek köszönettel tartozunk, aki saját pénzéből akár csak egy forinttal is támogatta sikerességünket. Klubunk azoknak az edzőknek is hálás, akiknek tudása és erőfeszítése miatt a PMFC és focistái előbbre jutottak.

Végül külön ki szeretném emelni a szurkolókat, hiszen szerencsére rengeteg pécsinek fontos a Munkás. Miattuk éri meg dolgozni, hiszen a klub értük van. Hálásak vagyunk a támogatásért, a lojalitásért, ígérem, igyekszünk újra büszkévé tenni őket" - mondott köszönetet Győri János.

M. B. - Fotó: PMFC