Lemondott a PMFC elnöke, Hargitai János, további bejelentések várhatók

2015. július 17. péntek 12:45

Frissítve: 2015. július 17. péntek 14:49

Lemondott a PMFC elnöke, Hargitai János, további bejelentések várhatók

FRISSÍTVE! Tovább tart a huzavona: a pénteken délután három órára meghirdetett sajtótájékoztató csúszik, mivel egyelőre még nem írták alá a PMFC adásvételéről szóló szerződést a klub és az önkormányzat képviselői. A Pécsi Újság.hu értesülése szerint lemondott a PMFC elnöke, Hargitai János.

Hírportálunk értesülései szerint a PMFC napokban tartott közgyűlésén bejelentette lemondását dr. Hargitai János, a klub elnöke. Úgy tudjuk, a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő távozási szándékát a közgyűlés nem fogadta el, ennek dacára befejezett ténynek tekinthető, mivel egyoldalú jognyilatkozatról van szó. 

A Pécsi Újság. hu biztos forrásból úgy értesült, pénteken délután további, a PMFC-t érintő bejelentésekre is sor kerül. Információnk szerint lezárultak az önkormányzat és a klub tulajdonosa, Matyi Dezső között zajlott tárgyalások (erről bővebben lásd cikkünket a kapcsolódó anyagok közt jobbra fent). Úgy tudjuk, a megállapodást rögzítő szerződést pénteken kora délután írják alá a felel a városházán. 

A jövőt illetően az elmúlt napokban több lehetséges verzió is felmerült, meg nem erősített információink szerint szóba került a PMFC és a Kozármisleny FC közötti szorosabb együttműködés, s az NB-III-ban való közös indulás, illetve az is, hogy a PMFC önállóan, a megyei első osztályban folytatja.

Cikkünk megjelenését követően érkezett meg a meghívó a sajtótájékoztatóra. Erre a PMFC stadionjában került volna sor három órakor, utóbb azonban későbbre halasztották.

Ennek az a magyarázata, hogy a szerződés aláírására mindeddig mégsem került sor, vagyis tovább tart a huzavona.

 

M. B. - Fotó: Csortos Szabolcs