Ez a szégyen: százhatan vettek jegyet, mélyponton a PMFC nézőszáma

2014. november 08. szombat 09:46

Ez a szégyen: százhatan vettek jegyet, mélyponton a PMFC nézőszáma

Talán soha nem voltak még olyan kevesen PMFC-mérkőzésen, mint a Pápa legutóbbi pécsi látogatása során: az újmecsekaljai stadionban mindössze két-háromszáz ember gyűlt össze, úgy tudjuk, mindössze 106 fizető nézőt regisztráltak a pénztárosok. Győri János ügyvezető megkeresésünkre elmondta, többek közt olcsóbb jegyárakkal és nyereményekkel próbálják visszacsalogatni a nézőket, ugyanakkor "a csapat gyenge teljesítménye és a stadion állapota a többség kedvét láthatóan elvette a meccsre járástól". 

Közel 1500 klubkártya talált gazdára

Győri János tájékoztatása szerint november elejéig 1493-an váltották ki a PMFC szurkolói kártyáját.
- Gondolunk azokra a nézőkre is, akik csak a találkozó előtt egy-két órával döntenek úgy, hogy kilátogatnának egy pécsi bajnokira. Számukra a találkozók napján, a kezdés előtt három órával kezdünk el klubkártyát árulni a Stadion utcai egyes és kettes jegypénztárban. Ráadásul itt rögtön belépőjegyet is vásárolhatnak - tudtuk meg.

A távirati iroda tudósítása szerint háromszáz néző foglalt helyet a lelátón a PMFC-Pápa NB I-es mérkőzésen, bár több sporttal foglalkozó híroldal is csak százötven körülire saccolta a drukkerek számát (a PMFC-nél dolgozó forrásaink szerint 106-an vettek csak jegyet aznapra...).

- A klubnak természetesen az az érdeke, hogy megteljenek a lelátók, ezért idén jelentősen csökkentettük a jegyárakat, valamint több kedvezményt is bevezettünk - reagált Győri János, a PMFC-MATIAS ügyvezetője arra a kérdésünkre, mit tehet az egyesület a helyzet javítása érdekében.

A részletekkel kapcsolatban elmondta: olcsóbban mehetnek be a családok és a csoportok, illetve több szektorra is kiterjesztették a diákkedvezményt. A tizennégy év alatti és hatvanöt év feletti szurkolók pedig egy regisztrációs jegy birtokában ingyenesen tekinthetik meg az összecsapásokat.

Ennyibe kerülnek a jegyek

Legdrágábban a Fradi, Újpest, Videoton és a DVSC elleni meccsekre mehetnek be a drukkerek (1000-2400 forintos jegyárak). A közepes kategóriába került a DVTK, a Haladás, az MTK, a Honvéd, valamint a Győr (ezekre találkozókra 1000-2200 forintba kerülnek a jegyek). A Kecskemét, Paks, Pápa, Nyíregyháza, Dunaújváros és Puskás Akadémia elleni mérkőzésekre pedig 800-2000 forintig terjednek az árak.
A klub arra kéri a drukkereket, hogy elővételben vegyék meg a jegyeiket. Erre lehetőségük van a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, a Ferencesek utcai jegyirodában, valamint a Stadion utcai klubházban is. 

- Igyekszünk színesíteni a meccs körítését is, ezért több találkozó előtt is érkezett hozzánk fellépő, valamint a félidőben egy nyereményjáték is zajlik a pályán a Pécsi Sörfőzde szponzorálásával. Továbbá helyi szervezetekkel színesítjük a hazai meccseket, így rendszeresen fellép nálunk az Euro Dance táncegyüttes, de amolyan rögtönzött koncerteket is tervezünk a közeljövőben, szintén pécsi zekekarok bevonásával - tette hozzá.

Természetesen - szögezte le Győri János - a lelátók megtöltésének legjobb eszköze az lehet, ha a csapat „szépen és eredményesen" focizik.

- A klubkártya kötelező jellegű bevezetésekor várható volt a csökkenés, de a nézőszámunkra rányomja bélyegét a stadion infrastruktúrája is. Hiába köti ide az embereket sok szép emlék, megfelelő létesítmény hiányában kényelmesebb otthonról nézni a meccseket - summázta.

(A PMFC november 8-án szombaton 18 órától a Győrrel játszik bajnokit hazai pályán, Újmecsekalján.)

Képünkön: amikor még háromszáznál többen jártak a PMFC meccseire.


Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc