Kilencszáznál kevesebben váltották ki a szurkolói kártyát a PMFC-nél

2014. szeptember 30. kedd 23:09

Kilencszáznál kevesebben váltották ki a szurkolói kártyát a PMFC-nél

Nehezen szánják rá magukat a PMFC-MATIAS drukkerei, hogy kiváltsák az október elejétől kötelező szurkolói kártyát. Pedig akár tetszik nekik, akár nem, enélkül legfeljebb a TV-ben követhetik a piros-feketék hazai játékát. A klubvezetők várakozása szerint - ami, tegyük hozzá, elég meghökkentő - a kártya bevezetése ellenére sem csökken majd az átlagos nézőszám Újmecsekalján. Ez viszont napjainkban 1200 embert jelent...

Amint arról korábban hírt adtunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség előírása révén ősztől minden stadionba csak az úgynevezett szurkolói kártya felmutatásával mehetnek be a drukkerek. Ugyan a PMFC-MATIAS kérésének eleget téve a legutóbbi, Paks elleni meccsen még a plasztik igazolvány nélkül is elérhető volt a lelátó, de tovább már nem halogatják a rendszer bevezetését.

A szurkolótábor bojkottál

Már egy ideje legfeljebb csak egy-egy „hajrá Pécs" bekiabálás buzdítja a PMFC-t a hazai meccseken, a szervezett szurkolói csoport ugyanis bojkottálja a hazai mérkőzéseket. A távolmaradás oka elsősorban a szurkolói kártya, a komoly büntetések miatt a leghangosabb drukkerek kapu mögötti helyére ugyanis már augusztus óta kötelező az igazolvány.
Mint azt a pécsi klubnál megkeresésünkre írásban közölték, újabb, a halasztásra vonatkozó kérelmet nem adnak be, így az október 4-i, Videoton elleni mérkőzésre már tényleg csak a szurkolói kártyával rendelkezőket engedik be.

A piros-feketéknél elárulták, az új igazolványt eddig valamivel több, mint nyolcszázötvenen váltották ki. A viszonylag alacsony szám ellenére a Stadion utcában amondók, nem „fog jelentősen csökkenni a nézőszám".

Azt mi tesszük hozzá, hogy a jóslat valószínűleg beteljesedik, a Hivatásos Labdarúgók Szervezet (HLSZ) adatbázisa szerint ugyanis a pécsi meccsek átlagos nézőszáma mindössze 1253 fő a mostani szezonban. Még a tavalyi, a lelátói aktivitás szempontjából nem túl acélos idényben is átlagban négyszáz fővel többen nézték élőben az összecsapásokat.

Pölöskey három meccset kihagy

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött, hogy az NB I hétvégi fordulójában a bíró megsértése miatt kiállított Pölöskey Péter három, míg a szintén kiállított pécsi játékos, Danijel Romic 1 mérkőzéses eltiltást kap.

A PMFC vezetői munkatársunknak írt elektronikus levelükben hangsúlyozták, „a klubkártya kiváltása rövid ideig tartó folyamat", az pedig nem csak arra jogosítja fel a birtokosát, hogy a helyszínen szurkolhat a csapatnak. Szerintük a rendszer előnye, hogy „jelentősen lecsökken a pénztáraknál való sorban állás és a jegyvásárlás ideje", több üzletben pedig kedvezményre is feljogosít.

Kíváncsiak voltunk a PMFC-vezetők véleményére is, miszerint, ha kizárólag ők dönthetnének, bevezetnék-e a rendszert, diplomatikusan annyit válaszoltak, ez „nem a PMFC-n múlik".

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc