Úgy néz ki, dűlőre jutottak a civilek, Tóth Bertalan mégis beszédet mond március 15-én

2016. március 14. hétfő 15:26

Úgy néz ki, dűlőre jutottak a civilek, Tóth Bertalan mégis beszédet mond március 15-én

Míg korábban az egyik főszervező, Ágoston Andrea úgy nyilatkozott, lemondta a pécsi szocialista országgyűlési képviselő, Tóth Bertalan részvételét a keddre meghirdetett civil tüntetésen, most úgy néz ki, mégis beszédet mond a politikus a Széchenyi téren.

Amint arról hírt adtunk (az erről szóló írásunkat lásd a kapcsolódó anyagok közt jobbra fent), a szervezőket is megosztotta, hogy a szocialista országgyűlési képviselő, dr. Tóth Bertalan (képünkön) is beszédet mond a civilek március 15-re meghirdetett megmozdulásán a Széchenyi téren.

A nézetkülönbségek egyik következménye az lett, hogy több meghívott is lemondta részvételét. Heindl Péter jogvédő, az egyik szervező korábban hírportálunknak azt mondta, néhány héttel ezelőtt határozták el, hogy ismét tüntetést szerveznek a Széchenyi térre, s a szónokokról is döntöttek, s akkor nem volt szó Tóth Bertalanról, akinek jelenléte megosztja a rendezőket.

Azóta az Együtt politikusa, Juhász Péter hivatalosan is bejelentette, nem vesz részt a pécsi megmozduláson.

Az esemény egyik főszervezője, a Magyar Liberális Párt tagja, Ágoston Andrea a múlt héten azt mondta a Pécsi Újság.hu-nak, a fejlemények miatt lemondta a képviselő meghívását, aki szintén megerősítette, tiszteletben tartja a döntést, és nem vesz részt a megmozduláson.

Mindezzel szemben hétfőn megérkezett szerkesztőségünkbe a Széchenyi téren kedden két órakor kezdődő demonstrációra szóló meghívó, amelyben a szónokok közt Tóth Bertalant is feltüntették. Kérdésünkre Ágoston Andrea megerősítette, hogy a politikus mégis beszédet mond.

Természetesen kerestük Tóth Bertalant is, de hétfőn nem sikerült elérnünk.

M. B.