Szétvert egy nyomáscsökkentőt, majd rendőrre támadt egy részeg szülinapos

2017. január 04. szerda 15:32

Szétvert egy nyomáscsökkentőt, majd rendőrre támadt egy részeg szülinapos

A Pécsi Járásbíróság folytatja annak a férfinak a tárgyalását, aki részegen előbb szomszédainak okozott kárt, majd egy rendőrre támadt.

Az eset még 2015. április 9-én történt, amikor a vádlott egész nap italozva ünnepelte a születésnapját lakóhelyén. Este nyolc óra körül megelégelte azt, hogy a szomszédai hangoskodnak, ezért egy kalapáccsal szétverte a családi házuk gázvezetékére szerelt nyomáscsökkentőt. Emiatt gázömlés következett be, amely olyan veszélyes volt, hogy nyílt láng esetén képes lett volna berobbanni, meggyújtani a környezetében lévő éghető anyagokat és továbbterjedni a szomszédos lakóépületre és melléképületeire, valamint hogy az ott tartózkodókat is közvetlenül veszélyeztethette.

Ez után a szülinapos részegen beült gépkocsijába és elhagyta a helyszínt, majd fél óra múlva visszaérkezett. Ekkor - a már a helyszínen tartózkodó - rendőr intézkedés alá akarta vonni, de felszólítására a vádlott nem reagált.

Az udvari melléképületbe ment, egy dobozból egy 20-25 centiméter pengehosszúságú kést vett elő, majd megindult a rendőrjárőr felé. Előbb megkérdezte, hogy mit keres ott, aztán a hasa felé szúró mozdulatot tett. A rendőr kihátrált az udvarra, a szúrás nem érte el. Az ittas ember viszont utána ment, s csak akkor fordult vissza, miután észlelte, hogy az udvaron többen vannak. A kést visszavitte a mellékhelyiségbe, ezt követően ártalmatlanították a rendőrök.

A bíróság csütörtökön folytatja a férfi tárgyalását, akit a vádirat szerint felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel vádolnak.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék