Szerzett már örömet lánybúcsús társaságnak és egy egész focicsapatnak is a belvárosi kisvonat

2016. június 27. hétfő 10:32

Szerzett már örömet lánybúcsús társaságnak és egy egész focicsapatnak is a belvárosi kisvonat

Nyaranta megszokott látványosság a pécsi belvárosban a gumikerekeken robogó kisvonat. A szerelvény „masinisztája", Denke Zoltán mesélt néhány érdekes történetet bajnoki címtől (is) megrészegült focistákról és lánybúcsús társaságról.

Immár tizenhárom éve vezeti a belvárosi kisvonatot Denke Zoltán. Az egykori buszsofőr szerint abból a szempontból, hogy szinte mindig ugyanazon az útvonalon megy a járgány, monoton a munka, ám az utasoknak köszönhetően mégis érdekes foglalkozásról van szó.

A szerelvényt elsősorban a turisták használják, akik így kényelmesen járhatják be a belvárost, a hangos tájékoztatásnak köszönhetően pedig érdekes információkat tudhatnak meg Pécsről. A hozzánk látogatók mellett a helyiek is előszeretettel ülnek fel a járműre, gyakoriak az óvodás és az iskolás csoportok.

A gyerekek is tudnak persze bolondságokat tenni, de olyan szinten biztos nem, mint annak az amatőr focicsapatnak a tagjai, akik néhány évvel ezelőtt utaztak a kisvonaton.

- Külön rendelésre szállítottam be őket a városba. A társaság már igen vidám állapotban volt, mire a helyszínre értem. Egyikük aztán az út során azt gondolta, hogy menet közben átmászik egyik kocsiból a másikba. Szerencsére észrevettem, gyorsan megálltam és igyekeztem megértetni vele, hogy nem lenne kellemes, ha a kerekek alá kerülne. Végül jó hangulatban célba értünk - idézte fel a történteket a "masiniszta".

Sikerült már igen boldog perceket szereznie egy lánybúcsús társaságnak is.

- Pár évvel ezelőtt arra kértek, hogy a Ferencesek utcáján keresztül haladjunk. Gond nélkül végigmentünk a Jókai téren át a Széchenyi térig. Két hét múlva ugyanilyen kérés érkezett egy lánybúcsú során. Mentünk a Ferencesek utcájában, amikor azt látom, hogy az utca végét betoncölöpökkel lezárták. A kisvonattal tolatni nem lehet, megfordulni pedig nem volt hely. Nem tudtam tehát mást tenni, mint szétakasztani a kocsikat és a mozdonnyal átállni a másik felére és úgy visszavinni a szerelvényt. A hölgyeknek tetszett a mutatvány, remekül szórakoztak.



A vezetőnek tehát nem csak jó sofőrnek kell lennie, de szükség van arra is, hogy a váratlan helyzetekben is feltalálja magát.


Képünkön:
buli van a kisvonaton.

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva