Októberig meghosszabbítják a Leonardo-tárlatot, kedvezmények sora!

2014. augusztus 27. szerda 18:10

Októberig meghosszabbítják a Leonardo-tárlatot, kedvezmények sora!

Nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében a Janus Pannonius Múzeum által létrehozott Leonardo-kiállítás, ezért a szervezők döntése értelmében egy hónappal tovább látogatható az eredetileg szeptember végén zárni kívánt tárlat. Magyar Attila, az intézmény gazdasági igazgatója elmondta, emellett ráadásul óriási kedvezményekkel várják azokat a vendégeket, akik kíváncsiak a reneszánsz zseni terveit, ötleteit és találmányait bemutató kiállításra.

Az április közepén nyílt nagyszabású Leonardo-kiállítás töretlen népszerűségnek örvend a városba látogató turisták körében. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a Janus Pannonius Múzeum látogatottsága már július végéig elérte a tavalyi év összesített látogatószámát; augusztus első napjaiban pedig az összlátogatószám átlépte a 100 000 főt. Ez főként a Magyarországon is egyedülállónak számító Leonardo-tárlat vonzerejének köszönhető.


A JPM ezért úgy döntött, hogy jelentős kedvezményekkel csábítja Pécsre azokat, akik kíváncsiak a reneszánsz géniusz munkásságára.

- Minden korosztály számára kínálunk kedvezményeket. A pécsi tanulók és a régió diákjai számára eddig 1500 forintba kerülő diákjegyet ötszáz forintért lehet megvásárolni a Leonardo-tárlatra, a kombinált jegy (ezen tárlat és a múzeum összes kiállítására érvényes belépő) ára pedig mindössze ezer forint lesz. Az ország más pontjáról érkező fiataloknak ugyanezek 1000 és 2000 forintért válthatók meg.

A felnőttek sem maradnak ki a jóból, a pécsiek számára eddig 3000 forintba kerülő Leonardo-belépő 1500 forintért lesz elérhető, ha pedig a kombinált jegyet választják, akkor háromezerért tekinthetik meg az őket érdeklő gyűjteményeket. Az ország más területeiről érkezőknek 3000, illetve 4000 forintért kínálják ugyanazon látnivalókat.

- A nyugdíjasok szintén ötven százalék kedvezményt kapnak, a pécsiek 1500 helyett 750 forintért a Leonardo-, míg 1500-ért az összes tárlatot megnézhetik, a vidékiek részére ugyanezen belépők 1500, illetve 2000 forintért érhetők el.

A családok is érvényesíthetik a kedvezményeket. A helyi illetőségűek háromezerért nézhetik meg a Leonardo találmányait bemutató kiállítást, míg 4500 forintért az összes múzeumi egységbe bejutást nyernek. A nem pécsi családok pedig 6000, illetve 7500 forint ellenében tehetik meg ugyanazt.

Magyar Attila szerint az elmúlt három-négy hétben is érezhető volt az érdeklődés növekedése a program iránt, egyre népszerűbb a látogatók körében a kombinált jegy. Mindez - még csak becslésekre alapozva - mintegy húsz-harmincszázalékos növekedést eredményezett a JPM állandó kiállításainak (Csontváry, Vasarely, Zsolnay) látogatószámában.

H. L. B. - Fotó: Sóki Tamás/MTI