Necces lehet a Magasház-projekt

2010. október 18. hétfő 18:58

Necces lehet a Magasház-projekt
A részben az önkormányzat,részben az Öresund Holding Kft. tulajdonában lévő Szigeti Garázs Kft. meg szeretné vásárolni a Megyeri Ház Kft. tulajdonában lévő Megyeri téri területet, hogy azon mélygarázsokat hozzon létre, a területet pedig parkosítaná - mindezt a Magasház tervezett önkormányzati funkciókkal való felruházásával összefügésben. A Megyeri Ház Kft. azonban tárgyalásokat folytat egy másik, budapesti illetőségű befektetőcéggel a terület hasznosításáról - ezáltal viszont könnyen kútba eshet a város azon terve, hogy életet leheljen a több mint húsz éve üresen álló épületbe.

Továbbra sincs megegyezés a felek között a Megyeri téren építendő társasház avagy mélygarázs jövőjét illetően. Bár az önkormányzat illetékese szerint akár a következő napokban aláírhatják az adásvételi szerződést, míg a terület jelenlegi tulajdonosát képviselő Mittly Csaba szerint erről szó sincs.

Lovász István, az önkormányzat városfejlesztési főosztályvezetője azt mondja folyamatosak a tárgyalások a részben önkormányzati tulajdonú Szigeti Garázs Kft. és a Megyeri Ház Kft. között az ominózus terület jövőjével kapcsolatban:

- A legutóbbi információ, hogy egészen közel van a megállapodás a két fél között, a tárgyalások gyakorlatilag az utolsó szakaszához érkeztek. A lényeges szerződési feltételekben tulajdonképpen konszenzus alakult ki, csak bizonyos járulékos kérdések ügyében zajlanak még egyeztetések - mondta a főosztályvezető munkatársunk érdeklődésére. Közölte azt is, „engem azzal bíztattak, hogy akár ezen vagy a következő héten reális és valós esélye lehet a szerződés, a vételi ügylet megkötésének".

Ennek merőben ellentmond azonban a Megyeri Ház Kft. képviselőjének álláspontja.

Mittly Csaba „nem mondaná", hogy közel lennének a megegyezéshez, ez "csupán a Szigeti Garázs Kft. ábrándja". Az üzletember amondó, hogy pont a legkisebb kérdés a legfontosabb: azaz, hogy nem tudnak megállapodni a vételárban.

Mint hozzáteszi, ők a beruházást kölcsönből finanszírozták, azóta folyamatosan növekednek a kamatterhek. Korábban egyszer már megegyeztek abban, hogy a mélygarázs üzemeltetésére létrehozott társaság kifizeti a felmerült költségeket, azonban ennek ellenére sem sikerült megállapodást kötniük.

Információink szerint a Megyeri Ház Kft. 360 millió forintért (plusz áfa) már megválna a területtől, ám a Szigeti Garázs Kft. nem hajlandó ennyit fizetni. Mittly Csaba szerint ennek következtében esély van rá, hogy „ugrik a Magasház-projekt" is, hiszen már tárgyalnak egy befektetőcsoporttal, mint potenciális beruházóval, s amennyiben létrejön köztük a megegyezés, akkor nagy valószínűséggel tényleg nem lesz mélygarázs a Megyeri téren.

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva