Szombaton kezdődik a Magyar Nemzeti Parkok Hete

2016. május 26. csütörtök 12:30

Szombaton kezdődik a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Május 28. és június 5. között rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét, amely hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet.

A programsorozat keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szakvezetéses túrákkal, érdekes ismeretterjesztő foglakozással és természetfotó kiállítással várják a vendégeket.

Május 28-án a „20 év, 20 túra" programsorozat keretében a Gemenc féltett titkai - „extrém" túrával indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A nehezebb terepen haladó gumicsizmás túrán a résztvevők a gemenci ártér rejtett zugait és élővilágát ismerhetik meg.

Május 29. és június 2. között az Ős-Dráva Látogatóközpontban, szakvezetés keretében ismerhetik meg az érdeklődők az Ormánság természeti és kulturális értékeit a látogatóközpont interaktív kiállításán és a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen.

Június 3-án Környezetvédelmi Világnap alkalmából az érdeklődő gyerekek és felnőttek gyakorlati példákon keresztül ismerkedhetnek meg a hulladék újrafelhasználási technikákkal.

Június 4-én szintén a „20 év, 20 túra" programsorozat keretében a Csele forrás túrán vehetnek részt az érdeklődők. A változatos programon a mohácsi csata kapcsán ismert Csele-patak forrásán kívül a környék természeti értékeit és egy különleges, freskókkal díszített szobát is megismerhetnek az érdeklődők Kisgeresden.

Június 5-én Balogh László a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság túravezetőjének, a Villányi-hegység szakavatott ismerőjének fotókiállítását tekinthetik meg a látogatók. Természetfotói sikerrel szerepelnek pályázatokon, csoportos és önálló kiállításokon. Az Ős-Dráva Látogatóközpontban megtekinthető tárlata Baranya megyében - elsősorban a Villányi-hegységben, valamint a Mecsekben, a Dráva mentén - készült természetfotókat vonultat fel.

A túrákon fontos a kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, valamint a kullancsok és a szúnyogok elleni védekezés! A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt. A programokat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik.

Forrás: ddnp.hu