Megyeri tér: 10 millión vitatkoznak

2010. október 21. csütörtök 18:59

Megyeri tér: 10 millión vitatkoznak
Mint arról nemrég beszámoltunk, eltérő állásponton vannak az érdekelt felek a Megyeri tér jövőjével kapcsolatos egyeztetéseket illetően. Az önkormányzat, illetve a részben általa gründolt Szigeti Garázs Kft. szerint közel a megállapodás a Megyeri Ház Kft.-vel a terület tulajdonjogát illetően, azonban Mittly Csaba, az utóbbi cég képviselője cáfolja ezen híreszteléseket, annál is inkább, mert - állítása szerint - jól haladnak a tárgyalásai egy másik, budapesti illetőségű befektetőcsoporttal a terület hasznosításával kapcsolatban.

Továbbra is ellentmondó hírek keringenek a Megyeri téri beruházással kapcsolatban. A tét az, hogy a területen mélygarázs vagy társasház létesüljön. A város számára létfontosságú, hogy a Magasház-projekthez elengedhetetlen mélygarázs-komplexum megépüljön, ezért - az általa és az Öresund Holding által közösen alapított projekttársaság, a Szigeti Garázs Kft. nevében - folyamatos tárgyalásokat folytat a terület tulajdonjogát birtokló Megyeri Ház Kft.-vel.

Az ügyben tartott lakossági fórum előtt megkerestük az érintetteket, hogyan vélekednek az egymásnak ellentmondó hírekkel kapcsolatban. Mittly Csaba, a tulajdonos képviselője szerint a Szigeti Garázs Kft. azt kommunikálja, hogy gyakorlatilag megszületett a megállapodás közöttük, ami azonban „nem igaz, és nem is értem, hogy miért csinálja ezt a projekttársaság. Ez elég kellemetlen a számunkra, hiszen a másik érdeklődő befektetőcsoport is érdeklődött, hogy mi ez a műsor?"

Mittly Csaba nem érti a Szigeti Garázs Kft. hozzáállását.

A másik oldalról ugyanez az értetlenkedés tapasztalható Mittly irányába. Koloszár László, a projekttársaság ügyvezetője Mittly Csaba kommunikációját okolja, hogy kialakulhatott az ellentmondásos helyzet.

Koloszár ellenben úgy érzi, „mintha Mittly Csaba lenne a sajtófőnök, mintha minden róla és a Megyeri Ház Kft.-ről szólna". Elmondása szerint ma, azaz csütörtökön is megszülethetett volna a megegyezés közöttük, de Mitty ragaszkodik ahhoz a plusz tízmillió forinthoz, ami miatt még nem áll az alku. (Emlékeztetőül: a Szigeti Garázs Kft. 350 millió plusz áfáért venné meg a területet, míg Mittly ragaszkodik a 360 millió plusz áfához. Információink szerint a tavaly októberi, 340 millióról szóló megállapodás óta Mittlynek 18 milliót kellett kifizetnie kamatterheire, ezért ragaszkodik a nagyobb összeghez.)

H. L. B.