Mégis lesz lokátorállomás Pécsett, de pánikra semmi ok, csak kiállítási tárgyként

2016. július 11. hétfő 16:35

Mégis lesz lokátorállomás Pécsett, de pánikra semmi ok, csak kiállítási tárgyként

Országosan is egyedülálló park kialakításán dolgoznak a pécsi önkormányzatnál. A már most is népszerű Tüskésréti Szabadidőközpontot tennék még vonzóbbá a helyiek és a turisták számára. Tankokat, légi járműveket, sőt, még egy lokátort is a területre költöztethetnek.

Újabb hatalmas fejlesztés előtt áll a pécsi Tüskésrét. Mint arról korábban beszámoltunk, egy pályázati forrás révén a sport-és szabadidős funkciókat bővítenék, ám a tervek között további fejlesztések is várhatók.

- Az első esetben a parkolóterületek fejlesztése mellett többek közt a játszótér és a kültéri fitneszpark bővítése, csúszdapark kialakítása, valamint gyermek mászó- és kalandpark kialakítása kapott helyett. Ezek a fejlesztések alapvetően a pécsiek szabadidős igénye miatt valósulhatnak meg - nyilatkozta hírportálunknak Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője.

Ezt egészítené ki - tette hozzá - a haditechnikai park, amely már elsősorban turisztikai célokat szolgál.

- Az ötlet az önkormányzattól, turisztikai és marketing szakértőktől származik. E szerint egy olyan tematikus parkot lenne célszerű létrehozni, amely országos szinten is ritkaságnak számít, s alkalmas lenne arra, hogy folyamatos vendégforgalmat generáljon - fogalmazott.

A városháza a képviselő-testület döntése után mindkét fejlesztésre beadta a szükséges dokumentumokat. Hogy Tüskésrét melyik részén, illetve pontosan milyen fejlesztések valósulnak meg, a pályázat elbírálása után derül ki, erre azonban még minden bizonnyal hónapokig várni kell.

Mindenesetre a tervek szerint a haditechnikai parkba magyar gyártmányú lánctalpasok, légi járművek érkezhetnek, illetve egy lokátort is telepíthetnek. Nem kell azonban egy újabb „Tubes-ügytől" tartani, a berendezést természetesen nem kapcsolják be.

Palotás P. - Fotó: honvedelem.hu