Megint börtönbe megy „Daflics ezredes", így az újabb pécsi szónoklatára várni kell

2015. június 18. csütörtök 14:02

Megint börtönbe megy „Daflics ezredes

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt jogerősen egy év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék Bagó Ferencet. A magát Daflics ezredesnek nevező férfi volt a Roma Gárda szervezője, néhány hete pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szónoklatot tartott a Széchenyi téren Pécsett. 

Jogerősen egy év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék Bagó Ferencet, aki két éve egy tárgyaláson Pécsett rá akart támadni egy bíróra. 

A magát Daflics ezredesnek nevező, korábban a Roma Gárda szervezőjeként hírhedtté vált férfit visszaesőként ítélték el. 

A bíróság megállapítása szerint a vádlottat a Pécsi Járásbíróságon ellene sikkasztás miatt indult ügyben kibocsátott európai elfogatóparancs alapján 2013. március 11. napján előállították a Pécsi Rendőrkapitányság járőrei.

Az ügyében eljáró bíró elrendelte az előzetes letartóztatását, ennek közlésekor azonban a vádlott indulatba jött és trágár szavakat kiabálva a bíró irányába indult. A közte és a pulpitus között lévő korlátot előre-hátra rángatta, kimozdította a helyéből, s megpróbált a korláton is átlépni, hogy a bírót bántalmazhassa, ezt viszont már megakadályozták. A megbilincselt férfit az egyik rendőr földre teperte, míg társa a vezetőszárat a kezében fogva próbálta visszatartani.

Bagó Ferenc néhány hete lépett ismét a nyilvánosság elé, nem sokkal azt követően, hogy kiszabadult a börtönből.

A pécsi Széchenyi téren szónokolt (erről szóló tudósításunkat lásd a kapcsolódó írások közt jobbra fent) majd időpontot kért a városházán. A legközelebbi ilyen alkalomra akkor táncos lányokat is ígért, de erre az újabb fejlemények miatt minden bizonnyal egy darabig várni kell.

Bagó Ferenc beszédében ostorozta többek között a „parlamentben jelen lévő náci pártokat", s a pécsi városvezetést is. Egyebek mellett azt kérte számon utóbbiaktól, hogy „miért kényszerítik gettókba a romákat". Arról is szólt, hogy ő szerinte „koncepciós eljárások" miatt került börtönbe.

Képünkön: Bagó Ferenc néhány hete a Széchenyi téren szónokolt.

M. B.